Kezdőlap Ketkes Receptek Férjem szülinapi tortája! Olyant kért ami még senkinek nem volt

Férjem szülinapi tortája! Olyant kért ami még senkinek nem volt

Hát ezt találtam ki neki. Soha nem próbáltam még bevonat nélküli tortát csinálni.

Elkészítés:

Piskótatekercs: 6 db egész tojást 6 púpozott evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral a legmagasabb fokozaton 20 percig kevertem. A sütőt 20 percig előmelegítettem a legmagasabb hőfokon. A tojáshabhoz kevertem 6 ek finomlisztet ,amibe 1/2 csomag sütőport kevertem. A tésztát egy 37×37 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam. 5 percig 200 C°-on sütöttem, majd kb 10 percig 180 C°-on. Mikor kivettem konyharuhára fordítottam, lehúztam a papírt és 3x 4x fel-le tekertem, majd feltekerve a konyharuhában hagytam kihűlni. Mikor kihűlt kicsike rummal elkevert lekvárral jól megkentem és Folpackba csomagoltam másnapig.

Piskóta: Én egy 38×24 cm-es kapcsos tortaformával dolgoztam. 12 db tojást ketté választottam, a fehérjébe 8 dkg cukrot és egy csipet sót raktam és kemény habbá vertem. A sárgákhoz 16 dkg cukrot és 1,5 csomag vaníliás cukrot raktam és kb 10 percig kevertem a legmagasabb fokozaton. 20 dkg liszthez és 10 dkg kukorica keményítőhöz (eredetileg 30 dkg liszt lenne, de ha 1/3 rész keményítőt rakok a piskóta tésztájába az íze ugyanaz, de stabilabb és könnyebben vágható) 1 csomag sütőport kevertem. A tojássárgás masszához felváltva kevertem hozzá óvatosan a tojásfehérje habot és a lisztes keveréket. A sütőt 220 C°-ra melegítettem. A forma aljába sütőpapírt raktam és az oldalát vajaztam és liszteztem. Beleraktam a piskóta tésztát. Úgy igazítottam, hogy a szélén magasabban legyen a tészta. így ha a közepe megemelkedik sütés közben egyenes lesz a végeredmény. 180 C°-on 10 percig sütöttem, majd kb. 160 C°-on még 20 percig. Rácson hagytam kihűlni.

Tejszínes vanília krém: 2 csomag vanília pudinghoz 6 ek cukrot kevertem (lehet 8 is, de mi nem szeretjük nagyon édesen). 8 dl tejjel nem túl kemény pudingot főztem belőle. Hűlés közbe a pudingot gyakran kell kevergetni, hogy ne bőrösödjön. 1/2 liter Hulalát kemény habbá kevertem. A pudingot is, mikor kihűlt robotgéppel jól összekevertem. A tejszínhabba forgattam a vanília pudingot. Raktam hozzá kb 1 tk vanília aromát és belekevertem rumot is (ízlés szerint).

Összeállítás: A piskótát 3 lapra vágtam. A piskóta tekercset kb 1 cm-es szeletekre. 1 üveg barackbefőttet apró kockára szeleteltem, 1 doboz felezett őszibarack befőttet pedig szép szeletekre. Kb fél üveg meggybefőtt kell még a tetejére. és 1 kis üveg lekvár is kell hozzá.
Az alsó piskótalapot tortatálcára tettem és megkentem lekvárral. Mikor ezzel megvoltam köré raktam a kapcsos tortaforma oldalát. Ezt követően már így dolgoztam. A tésztára körbe a forma mentén ráállogattam a piskóta tekercs szeleteket. Majd a krém kb 2/5-öd a tésztára simítottam és jól megszórtam őszibarack befőttel. A középső tortalap széléből levágtam körbe kb 1 cm-t és a krémre raktam. Jól megnyomkodtam.  Majd újra lekvárt, 2/5 krémet és a maradék apróra vágott befőttet tettem rá. Erre raktam az utolsó tortalapot, ezt is jól megnyomkodtam. A tetejére került a maradék krém és díszítettem a gyümölcsökkel.
2 csomag tortazseléből 4 ek cukorral és 1/2 liter vízzel zselatint készítettem és ezt raktam a torta tetején a gyümölcsökre. 1 napra ment a hűtőbe. Másnap szépen le lehet venni a kapcsos tortaformát róla és kész a torta!

ENNYI! Bocs, hogy ilyen hosszú, de rövidebben nem ment.  Leírni bonyolultabb, mint elkészíteni.

Vári‎ Zsuzsanna receptje!