Figyelmeztetés a szülőknek: óriási veszélyt rejt magában a babágy bélés!

Ma már általános, hogy kipárnázzuk a kiságyat. A textil rácsvédő azt hivatott megelőzni, hogy a baba megüsse magát az ágy rácsaiban, netán beszoruljon a feje vagy a végtagjai a rácsok közé. Azonban minden előnye mellett az orvosok arra figyelmeztetik a szülőket, hogy mégis gondolják meg, érdemes-e rácsvédőt helyezni a kiságyba, mivel életveszélyes is lehet a baba számára.

A szakemberek egyértelmű javaslata az, hogy kerüljük a babaágy bélés használatát a fulladás veszélye miatt.

Amikor a baba hempereg a kiságyban, könnyedén odagurulhat az ágy széléhez, ahol a feje a bélésnek nyomódhat. Ha a baba nem tudja elfordítani magát, rövid idő alatt végezetessé válhat a helyzet!

A motor készségek kifejlődéséhez idő kell. Azonban a babaágyakban a bélést a szülők az első babaholmik között szerzik be és rögtön a kicsi hazaérkezésétől kezdve alkalmazzák is. Márpedig csecsemők számára egyáltalán nem nevezhető biztonságosnak ez a babaáruházakban és online is korlátlanul elérhető kiegészítő. Ha a bélés túl lágy, a baba feje könnyen belefúródhat és gyorsan bekövetkezhet a fulladás, míg ha a textil rácsvédő túl kemény, a néhány hónapos babák akár fel is mászhatnak rá és kieshetnek a kiságyból. Jobb tehát megfogadni a tanácsot és elkerülni a balesetveszélyt!

Van egy maréknyi diód és mazsolád? Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Finom puha süteményt készíthetsz belőle