Kezdőlap Cikkek Fogászati asszisztensként dolgozik egy kutya Egerben

Fogászati asszisztensként dolgozik egy kutya Egerben







Meglepő élményben lehet része azoknak a pácienseknek, akik Dr.Papp Andrea rendelőjét keresik fel Egerben. A belépés után ugyanis egy Lara nevű csodaszép Border collie üdvözli őket. Lara terápiás kutya, egyik fő feladata, hogy megnyugtassa a betegeket a kezelés előtt, de más területeken is lehet számítani rá, ugyanis ő kéri el a papírokat a páciensektől, amit egy kis kosárban visz az asszisztenshez.

A helyi televízió riportot készített a négylábú munkatársról, melyből kiderül, hogy Lara ötéves, és a doktornő kutyája. Dr.Papp Andrea annak idején egy menhelyről fogadta örökbe Larát, aki a sikeres terápiás vizsgáját követően állt munkába, tavaly ősszel. A megkérdezett páciensek mind nagyon örülnek a kutya jelenlétének, aki elmondásuk szerint eltereli a negatív gondolataikat, és oldja a bennük lévő stresszt, ráadásul távozáskor udvariasan el is köszön.

Természetesen mindenkit megkérdeznek arról, hogy zavarja-e Lara jelenléte, és ha igen, a kutya elvonul a helyére, de a doktornő szerint erre szerencsére csak nagyon ritkán van szükség. Az eb alkalmazásának ötlete külföldről jött, és a jelek szerint remekül bevált a dolog.

Ti örülnétek, ha egy ilyen kutyus fogadna titeket a fogorvosnál?