Így lehet megelőzni a mellközi ráncok kialakulását alvás közben

Öregedni szép dolog. Az ember bölcsebb lesz és meglesznek a saját napi szokásai, melyek egyedi életmódjához illeszkednek. Azonban nem minden szokásunk előnyös szépségünkre és egészségünkre nézve.

Vessünk egy pillantást arra, hogyan alszunk!

Sokan kedvelik a magzati pózt, amikor oldalt fekve, lábunkat felhúzva fekszünk. Kutatások azonban ez a testhelyzet károsíthatja a bőrt, elősegítheti, hogy a finom vonalak és a mélyebb ráncok hamarabb kialakuljanak a mellkason. A legjobb, ha háton alszunk, így a mellközi területen a bőr kisimul. Hogy ezt kényelmesebbé tegyünk, helyezzük oldalt a karjainkat és támasszuk meg őket alulról egy-egy párnával.

Aki hajlamos éjszakánként sokat forgolódni, megpróbálhatja magát mindkét oldalról kemény tárgyakkal körülvenni. Ezek akadályként húzódnak a test két oldalán és lehetetlenné teszik, hogy újra felvegyük magzati pózt. Egy szennyestartó vagy néhány könyv tökéletesen megfelel a célnak.

Ha párnákat teszünk a térd alá, könnyebben tudunk háton fekve maradni. Ebben a helyzetben az ízületek, idegek és a törzs is jobban tud pihenni, de a térd megemelésével a keringést is segíthetjük. Ez a pozíció jót tesz a gerincnek, csökkenti a derékfájást.

Van egy maréknyi diód és mazsolád? Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Finom puha süteményt készíthetsz belőle

A fejet a tarkónál egy törülközővel támaszthatjuk meg. Összetekerve sokkal kényelmesebb, mint egy párna, ami gyakran túl magas vagy alacsony és így nyakfájást is okoz. A törülközőt tegyük a tarkó alá, így úgy fog majd funkcionálni, mint egy memóriahabos párna.