Kamerák előtt lakoltatták ki Bíró Icát a végrehajtók! A videót itt is meg tudja nézni

A 61 éves modell-fitneszszemélyiség korábban többször is nyilatkozott arról, hogy lakhatását veszély fenyegeti

A Metál Lady tíz éve vett fel svájcifrank-alapú hitelt, amelynek a XII. kerületi háza volt a fedezete. Az álmát akarta megvalósítani egészség- és szépségklubjával, ám ő sem számított arra, hogy az árfolyam emelkedése miatt a törlesztőrészlet majdnem a háromszorosára nő. Sokáig erejét megfeszítve fizetett, de hat éve már nem tudja kitermelni azt. Jogerős ítélet alapján mindkét ingatlanjából kilakoltatják. Novemberben még megúszta a kilakoltatást, ám április végével megszűnt a kilakoltatási moratórium.

Péntek reggel, hét óra után pakolni kezdték egy teherautóra maradék ingóságait! Az egykori modell rendületlenül állítja, hitelszerződése érvénytelen, a végrehajtó pedig súlyos visszaéléseket követett el a lakása elárverezésekor. Ma mégis egymás után két ingatlanját is el kell hagynia.

A lakáselkobzási végzésről tavaly számolt be Facebook oldalán Bíró Ica, még a moratórium kezdete előtt, akkor úgy nézett ki, még tél előtt kilakoltatják:

„Kedves barátaim! A deviza kifosztás miatt a végrehajtó úr kilátásba helyezte, hogy még a kilakoltatási moratórium előtt, november 15. előtt, családostól az utcára teszi  Bíró Icát és a lányát!
Nem tudom pontosan mikorra tervezi, de perceim meg vannak számlálva , pedig mindenki, még a végrehajtók is tudják, hogy embertelen, jogtalan, kisemmiző és főbűn a devizások életének és vagyonának, ilyen módon való elrablása.
A szüleim és az én életem munkájával megkeresett otthonunkat a 12. kerület Trencséni utca 34. szám alatti házat, egy off-shore és adóspecialista ügyvéd licitálta el féláron. Ügyes és gazdag ember, aki a jogi tudását, nagy haszonnal tudta kamatoztatni, más kárára jól járni, fura opció, örülhet, ha tud a mi otthonunkban

A lakáselkobzással végül megvárták a kilakoltatási moratórium végét. Az eljárást civil aktivisták élőlánccal próbálták akadályozni, de a rendőrök egyenként kivittek mindenkit az udvarról – eközben kisebb dulakodás is kialakult. A rendőrség technikusa végül fúróval törte fel a lakás ajtaját, és megkezdődött az ingatlan kiürítése is.

Bíró Icát péntek délután másik ingatlanjából is kilakoltatják. Bíró Ica mindkettőre felvett hitelt, mégpedig oly formában, hogy egy hitel fedezete több ingatlan, ami egyáltalán nem szokatlan a devizahitelek esetében. 

Forrás: atv.hu, merce.hu