Közzétették a fotó: ez a nő verte agyon a teknőst a budapesti állatkertben

A rendőrök keresik azt a nőt, aki a Fővárosi Állat- és Növénykertben megkínzott egy görög teknőst - közölte BRFK.

Szerda délután ismeretlen elkövető kockakővel ütötte agyon a Fővárosi Állat- és Növénykert egyik görög teknősét – írtuk a tegnapi nap. Az elkövetőről az állatkert biztonsági kamerája felvételt készített.

Közleményében az állatkert azt írta, hogy az állatnak óriási fájdalmai lehettek, mert a testét borító páncél a hasi és a háti oldalon is ujjnyi-kétujjnyi szélességben teljesen kettéhasadt és szétnyílt, és a belső szervei is súlyosan sérültek.

A szerdai záráa utáni állományszemlén szembesültek az esettel és mivel látták, hogy az állat megmentése reménytelen, elaltatták. A térfigyelő kamerák felvételein az esemény és az elkövető is pontosan látható.

A feltételezett elkövetőről képet is közöltek.

Az történhetett, hogy 

az elkövető behajolt a ketrecbe, kivette az állatot, aki a kezébe piszkított, ezért az eddigi információk szerint keresett egy kockakövet és – talán bosszúból – gyakorlatilag agyonverte.

A Fővárosi Állat- és Növénykert az ügyben ismeretlen elkövető ellent tett feljelentést a XIV. kerületi Rendőrkapitányságnál. A nő 20-25 év körüli, vékony testalkatú, hosszú barna hajú, aki a bűncselekmény elkövetéskor fekete hosszú ujjú pólót, zöld színű kantáros nadrágot és sportcipőt viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt nyomoz az ismeretlen tettes ellen. Kérik, hogy aki a képeken látható nőt felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen, elérhetőségek itt.


Népszerűsíteni akarom a honlapomat, ezért élek a lehetőséggel és új cikket publikálok itt!