Milyen ország ahol megtörténhet az, hogy egy kisgyermek szemsérülése és a műtét között 21 óra telik el?

21 órát kellett várni arra, hogy altatásban megműtsenek egy kétéves kisgyermeket, akinek faág szúrta meg a szemét – írja a 24.hu.

Az RTL Klub híradójának csütörtöki kiadásában egy anyuka azt nyilatkozta, egymás után két budapesti kórházban nem akarták (illetve az első esetben nem tudták) ellátni kisfiát, aki kirándulás közben balesetet szenvedett. 

A kétéves Benő a Hármashatár-hegyen, kirándulás közben elesett, és a szemébe belefúródott egy kis méretű bot. A seb erősen vérzett, a szülök mentőt hívtak. A mentők hamar kiértek a beszámoló szerint, ám a kórházzal már rosszabb volt a helyzet: az intézetben közölték, hogy nem tudják ellátni a kisfiút.

Két kórház is el akarta küldeni

A gyermek édesanyja a Facebook-oldalán arról számolt be, hogy a mentő gyorsan kiért, a kocsit pedig az ügyeletes kórházba irányította a mentésirányító, de útközben kiderült, hogy ott nincsenek eszközök a gyermek altatásához. Így átirányították a mentőt egy budapesti szemklinikájára, de mielőtt odaértek volna,

az intézmény jelezte: mégse fogadják a kisfiút!

Ünnep alatt ne érjen titeket baleset! Különösen ne álljon bele egy bot a gyermeketek szemébe, mert a kórházak ide-oda…

Közzétette: Krisztina Tarjányi – 2019. április 22., hétfő

Az anyuka beszámolója szerint erre ő már sírni kezdett, úgy kérlelte a doktornőt, aki ennek hatására megenyhült, így végül felvették a megfelelő osztályra a kisfiút. (tehát a mentők riasztásától számítva valamivel több, mint másfél óra múlva adták át a sürgős ellátásra szoruló kisfiút az orvosnak).

A cikk szerint altatásra lett volna szükség, hogy megnézzék a szemet, ennek híján az orvos ultrahang vizsgálatot végzett, majd CT-re is sor került egy másik helyszínen. Ott közölték, hogy a gyerek szeme alapvetően rendben van, majd végül visszavitték a családot a szemklinikára, ahol kaptak egy ágyat éjszakára és azt mondták, reggel jön majd altatóorvos, akkor meg tudják nézni rendesen a kisfiú szemét.

A műtétre végül 21 órával a baleset után került sor, közben állítólag Benő komoly fájdalmakat élhetett át, mert a sérülés mély volt, a szaruhártyában pedig sok az idegvégződés. 

Az egész történet hajmeresztő, ezt olvasni is borzalmas volt, nemhogy átélni. És borzasztó mindannyiunknak. Mielőbbi teljes gyógyulást és kitartást kívánok!

Forrás: 24.hu, index.hu, rtl.hu