Kezdőlap Ketkes Receptek Falusi ételek Nagyon omlós isteni sült csirke sörösüvegen sült, zöldséggel és rozmaringos krumplival

Nagyon omlós isteni sült csirke sörösüvegen sült, zöldséggel és rozmaringos krumplival

Tényleg nagyon finom és nem kell mellette ott állni, gyorsan megvan!

Elkészítés

A legfontosabb hogy az étel jól sikerüljön:

  1. Bontsatok egy üveg finom sört és igyátok meg a felét :)
  2. Majd egy kis tálkába a maradéknak kb felét öltsétek ki ezzel sülés közben kicsit locsolgatni kell.
  3. Az üveg most kb negyedéig van, a befűszerezett pipit ráültetjük, egy normál tepsi közepére tesszük és körbepakoljuk a feldarabolt fűszerezett zöldségekkel és krumplival.
  4. Mehet a sütőbe.időnként locsolgatjuk egy kis sörrel és késsel megszúrjuk hogy puha e a végén.

Jò szórakozást és jó étvágyat hozzà!

Andrea Reinl receptje!

ui: Locsolgasd a sörrel kb 15 percenként, attól nagyon finom szaftos és omlós marad a hús. Meg ugye a sörösüvegben is marad egy kis sör ami sütésnél párolog. 180 fokon légkeveréssel először 45-50 perig aztán megnézed késsel onnantól tudni fogod kb mennyi időt igényel hogy megpiruljon. Én a legvégén 5 percre rákapcsolom a grillt is de ha nincs az sem baj..

A sörös üveg biztosan bírni fogja, csak ne hűtőhideg üveget tegyünk az elómelegített sütőbe.

Fűszerek: Pici só bors és magyaros fűszerkeverék esetleg vegeta de óvatosan nehogy elsózd.. aztán még egy sört kelljen bontani szomjoltásra.

Ja és még egy hasznos dolog: A pipi felső része értelem szerűen hamarabb pirul mint az alja. Ha elérte a felső rész a kellő színt egy darab alufóliát tegyetek arra a részre nehogy megégjen az alja pedig hadd piruljon tovább.