Németországban 1 Euróért bérelhetsz lakást! Ennek a három feltételnek kell megfelelned!

Németországban, Ausgburgban van egy városrész, ahol évi 1 euróért bérelhetsz lakást. Ez nem vicc, ez a legősibb szociális otthonbiztosítási projekt. A projekt neve “Fuggerei”, Jacob Fugger alkotta meg, aki híres kereskedő és bankár volt. 1521-ben Fugger azt mondta, hogy ingyenesen ad lakásokat az általa épített házban, ha az emberek megfelelnek három elvárásnak. Ezek az elvárások az elmúlt évszázadok folyamán is megmaradtak.

nemetorszagban-1-euroert-berelhetsz-lakast-ennek-harom-feltetelnek-kell-megfelelned

Az 1 eurós lakásbérlet azoknak jár, akik Ausgburgban élnek, katolikusak és szegények. A régi lakók, a projekt kezdetén megígérték, hogy minden nap imádkozni fognak a Fugger családért. Ma a “Fuggerei” házban 150 ember él, 140 lakásban., 67 tömbházban. A lakásokat fal veszi körül, csak három helyről lehet bejutni a tömbházakhoz. A bejáratokat este 22 órakor bezárják és reggel 5-kor nyitják ki. A lakók, akik este 22 óra után érnek haza 50 cent belépési díjat kell fizessenek. Egy kávéra sem elég ez az összeg, de a “Fuggerei” lakásokban ez fél évi bérletijat jelent.

Gyors és egészséges vacsora 10 perc alatt! Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Olcsó és finom cukkini recept

A hatóságok már évszázadok óta eleget tesznek Fugger kérésének, aki meghatározta, hogy a lakosoknak 1 évi 1 német guldent kell fizetniük. Most ez 0,90 euró cent. A lakóknak fizetniük kell a saját számláikat. A “Fluggerei” egy turisztikai látványosság, az emberek szívesen megnézik ezt a helyet. Évszázadok óta senki sem akarja megszüntetni az 1 eurós lakásrendszert.