Tudományosan igazolt: az előáztatott edények koszosabbak maradnak mosás után!

A legtöbben, ha rászáradt ételmaradékot látunk az edényen, biztosra vesszük, hogy a mosogatógép semmit se fog tudni kezdeni vele. Ezzel szemben egy egészen friss tanulmány szerint a mosogatógépek másként működnek, mint hittük – legalábbis, ha gépünket az elmúlt 5 évben vásároltuk.

A mosogatógépek legutóbbi generációja ugyanis olyan technológiát alkalmaz, mellyel képesek érzékelni, hogy mennyire szennyezett az edény. Minél koszosabb, annál mélyebb, intenzívebb tisztítást végez. Azonban, ha előre elöblítjük az edényt, a mosogatógép úgy fogja érzékelni, hogy az edény majdhogynem teljesen tiszta, így kevésbé alaposan mossa majd el. Ezért van az, hogy az előre beáztatott, elöblített tányérok kerülnek ki leginkább piszkosan a mosogatógépből. Hogy a gép érzékelni tudja a szennyezettség mértékét, hagyjunk fel az előzetes leöblítéssel!

Gyors és egészséges vacsora 10 perc alatt! Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Olcsó és finom cukkini recept

Mindannyian tudjuk, hogy a nem megfelelően elmosott edények baktériumoknak adnak kitűnő telephelyet, melyek aztán különféle betegségeket okozhatnak. A kutatók azt javasolják, hogy használjunk jó minőségű mosogatószert és még a legkoszosabb tányérnál se engedjük a csábításnak, hagyjuk a mosogatást teljes egészében a gépre, ha jót akarunk magunknak!