Kezdőlap Cikkek A legjobb dzseki alapanyagok – miből készíts átmeneti kabátot?

A legjobb dzseki alapanyagok – miből készíts átmeneti kabátot?

Nehéz olyan dzsekit találni a boltokban, ami minden szempontból megfelel az igényeinknek. Nagyon sokan megyünk határozott elképzelésekkel vásárolni, csakhogy gyakran előfordul, hogy egyszerűen nincs a kínálatban olyan dzseki, átmeneti kabát, amit szívesen hordanánk – legyen szó akár a designról, akár a felhasznált anyagokról.

Ha tudsz és szeretsz varrni, előnyben vagy, hiszen megálmodhatod, megtervezheted, és elkészítheted magadnak álmaid kabátját. Csak a megfelelő anyagokat kell megtalálnod ahhoz, hogy tökéletes dzsekid legyen, amit mindig szívesen viselsz. Hogy mi ez az anyag, nagyrészt attól függ, milyen típusú kabátot tervezel.

Az örökzöld bőrdzseki

A bőrdzsekik mindig nagy slágernek számítanak, csak a fazon változik kisebb-nagyobb mértékben. Legtöbbször azonban az anyag valójában a közkedvelt műbőr anyag, ami olcsóbb és könnyebben használható, mint a valódi bőr. A mai műbőrök már nagyon jó minőségűek, és látványra egyre jobban hasonlítanak az igazihoz, így nem veszítesz semmit, ha ilyet használsz, sőt.

Kombinálhatod a zsebeknél, gallérnál már anyagokkal, akár vászonnal is, hogy egy kis színt adja a dzsekinek, ettől még egyedibbé teheted a végeredményt. Sőt, maga a műbőr is lehet mintás, hogy ne csak egy színben gondlkodhass! Engedd szabadon a fantáziádat és készítsd el a legmenőbb műbőr dzsekit!

Vízálló, sportosabb fazonok

Amennyiben a sportosabb stílus híve vagy, egy klasszikus, vízlepergetős dzseki tökéletes lehet számodra – persze csak a megfelelő fazonban és színösszeállításban. Jó minőségű poliészter anyagok széles kínálatából választhatod ki azt, amelyik a legjobban tetszik, és kombinálhatod más árnyalatokkal, hogy még egyedibb lehessen az eredmény.

Arra figyelj, hogy bélés anyagot is válassz a dzsekidhez, ehhez tökéletes lehet a puplin vagy akár a vászon is. Ha fázós vagy, érdemes lehet a dzsekit polárral bélelni, de a bélés és a poliészter közé akár vékony réteg vliest is tehetsz.

Tervezz, szerezd be a megfelelő anyagokat, és alkosd meg azt a dzsekit, amit akár évek múlva is szívesen viselsz majd!