Kezdőlap Cikkek A paprika bokrokat is meg kell metszeni! 3 hasznos ötlet, hogy még...

A paprika bokrokat is meg kell metszeni! 3 hasznos ötlet, hogy még több paprika teremjen!

Több kertész is azt gondolja, hogy csak a paradicsom bokrokat kell megmetszeni, a paprika bokrokat pedig hagyni kell nőni.

Ma szeretnénk bemutatni nektek azt, hogy a paprika bokrok megmetszésével sokkal bőségesebb termést érhettek el.

A paprikának általában három oldalelágazása van, először vágjuk le az első oldalelágazást. Ezt a műveletet végezhetjük ollóval vagy kézzel lecsíphetjük. Ha ezt a lépést kihagyjuk akkor az első paprika fel fogja szívni az összes tápanyagot és a többi paprika lassabban fog fejlődni. Ha egy kissé elkéstünk a paprika metszésével és már megjelent az első paprika, akkor is vágjuk le ezt az oldalelágazást.

Ha a paprikát fóliaházban neveljük, akkor a paprika bokrokat V betű formában metszük meg, vagyis hagyjunk meg két fő oldalelágazást, a többit pedig vágjuk le. Ha a kertben neveljük a paprikát, akkor hagyhatunk 3-4 oldalelágazást. A sűrű levél árnyékot fog tartani a paprika gyökerének, így a talaj jobban megtartja a nedvességet.

Ugyanúgy kell elvégeznünk ezt a műveletet, mint a paradicsom bokrok metszésénél, az első ág alatt lévő leveleket levágjuk vagy lecsípjük. Azért fontos ezt elvégeznünk, hogy biztosítva legyen a levegő áramlása a paprika gyökerénél.