Kezdőlap Cikkek Alig ismerem az unokáimat, így nem is tudom szeretni őket

Alig ismerem az unokáimat, így nem is tudom szeretni őket

Lehet, hogy az amit most mondok sok embert felháborít, de egyáltalán nem érdekelnek az unokáim – meséli Mária, a barátnőjének.

Két unokám van, de nem tudom megmagyarázni azt, hogy miért nem érzek semmit sem irántuk. Lehet a menyem miatt van így, ő nagyon ridegen viselkedik velünk, eléggé ravasz is. Felajánlotta, hogy cseréljünk lakást. Nekünk négyszobás lakásunk van, nekik pedig kétszobás.

– Okos, talpraesett nő, mondta a barátnőm.

– Igen, így van, de én megmondtam neki, hogy nekünk nincsenek ilyen terveink. Amikor a menyem meghallotta ezt akkor azzal kezdett el fenyegetni, hogy nem fogja engedni, hogy lássuk az unokákat, biztos volt abban, hogy ezzel a kijelentésével megijeszt minket.

Az ő véleménye az, hogy mi oda kell ajándékozzuk nekik a lakásunkat, azért, hogy ő megengedje, hogy lássuk az unokákat. A végén úgy döntöttem, hogy ritkán akarom látni őket. Nagyon elegem lett az ordítozásukból és abból a rendetlenségből ami náluk van.

Csak ünnepek alkalmával találkozunk, hogy őszinte legyek nekem elég is.

– De, hát ők a fiad gyerekei, nem?

– De igen, a gyerekeimet nagyon szeretem, még most is emlékszem, hogyan neveltem őket, mennyi időt töltöttünk együtt, viszont a mások gyerekei soha nem érdekeltek, még a rokonaink gyerekei sem. Most próbálom egyre jobban távol tartani magam az unokáimtól, nem akarom elhinni, hogy ők a mieink, inkább azt gondolom, hogy a menyemé. Lehet, hogy nem kéne beszélnem erről, de ez van és nem tudok semmit tenni ellenne.