Egy idős román férfi talicskában tolta el beteg kutyáját az állatorvoshoz

A kutyák elkötelezettsége és hűsége a gazdáik felé régóta ismert. Az alábbi történet pedig egy olyan gazdáról szól, aki a legnagyobb tiszteletet érdemli azért, amit hűséges négylábú társáért tett.

Romániában található a Satu Mare megye, ahonnan Popa Ion származik. A 84 éves idős férfi az öreg, sok betegséggel küszködő kutyáját szerette volna eljuttatni az állatorvoshoz. A legyengült állatot talicskába tette, és 8 kilométeren át tolta az orvosi rendelőig.

Ez az emberség és gesztus példamutató a mai világban, ahol sajnos többnyire magára hagyott, kidobott, vagy borzasztó körülmények között élő kutyákról szólnak a hírek. Az idős gazda és kutyája szívmelengető történetét az állatorvos tette közzé a Facebookon „Az állatok iránti szeretet” címmel.

Az orvos is megerősítette, hogy ritka az ilyen odaadó, felelősség és szeretetteljes gazda. Popa Ion tette tiszteletet érdemel. A kutya további állapotáról nincs hír, de a képekből arra lehet következtetni, hogy a gyors orvosi segítség eredményes volt.