Elfogták azt a nőt, aki szögekkel tűzdelt húsokkal akarta megölni a kutyákat Dunaszerdahelyen

Megnyugodhatnak a dunaszerdahelyi kutyatartók: A térfigyelő kamerák segítségével sikerült elkapni azt az embert, aki az utóbbi hetekben a város Nyugat illetve Kelet nevű lakótelepének környékén is szögekre tűzött húsdarabokat szórt szét. 

Az esetről a város rendőrparancsnoka, Csiba Tibor nyilatkozott:

“Valamivel több, mint két hete kaptunk bejelentést arról, hogy a tavalyi évhez hasonlóan ismét szöges szalonna és húsdarabokat dobáltak szét a Nyugat lakótelep közvetlen közelében. Nagyjából egy héttel ezelőtt értékes információkat szereztünk, ezután megfigyeltünk egy személyt, akit végül március másodikán elkaptunk. Az elkövető egy 61 éves, helyi nő, aki ellen több bizonyítékunk is van. A térfigyelő kamerák korábban rögzítették, ahogy eldobálja a húsdarabokat, kollégáim pedig a nála lévő kosárban további szöges húsokat találtak.” – mondta a parancsnok.

A tettes azt mondta, azért követte el a bűncselekményt, mert állítása szerint a kutyatartók nem szedik fel a kutyapiszkot, ő pedig ezzel a brutális módszerrel akart bosszút állni az állatokon.

A nő több helyi kutyusnak is súlyos sérüléseket okozott, de a szakszerű és gyors orvosi kezelésnek köszönhetően egy kutya sem halt meg. A 61 éves tettes ellen eljárást indítottak szándékos állatkínzás alapos gyanúja miatt – írta a Bumm.