Johnny Depp 9 legjobb szereplése

Johnny Depp amerikai színész, aki olyan különc karakterek alakításáról ismert, mint például az Az Álmosvölgy legendája, a Charlie és a csokigyár, a Karib-tenger kalózai és még sok más.

John Christopher Depp Owensboroban, Kentucky államban született 1963. június 9-én. Depp apja építőmérnök, édesanyja pincérnő volt. Johnny a legfiatalabb a négy gyerek közül, és meglehetősen visszafogott gyerek volt.

Amikor Depp 7 éves volt, a család Floridába költözött. Közel egy évig egy motelben éltek, amíg Johnny apja nem talál munkát. Depp azonban gyűlölte új otthonát, és 12 évesen elkezdett dohányozni, drogozni az intenzív stressz miatt.

Amikor Depp 15 éves lett, szülei elváltak, és mindössze 5 évvel később ő maga feleségül vette Laurie Ann Allisont, a 25 éves sminkművész nőt. 

Úgy döntöttek, hogy Los Angelesbe költöznek, és Depp akkor kezdett érdeklődni a színészet iránt, amikor Laurie bemutatta volt barátjának, Nicolas Cage színésznek. Cage potenciált látott Johnny Deppben, és bemutatta őt egy hollywoodi ügynöknek. Néhány kisebb statisztaszerep után Depp szerepet kapott az A Rémálom az Elm utcában című filmben.

Így kezdődött a tehetséges színész karrierje. 

Most pedig nézzük meg a 9 legjobb filmjét, amit nem szabad kihagyni

1. Éjsötét árnyék

Tim Burton és Johnny Depp sok projekten dolgozott együtt, de a Éjsötét árnyék volt az egyik legviccesebb együttműködésük. Depp Barnabas Collinst, egy 200 éves vámpírt alakítja, aki sok időt tölt egy koporsóba zárva, de két évszázad után szabadon engedik, és visszatér kúriájába, ahol akkor gondterhelt leszármazottai laknak. 

Megpróbálja újraéleszteni a családi vállalkozást, egy halüzemet, ami azonban nem lesz könnyű feladat.

2. Közellenségek

Johnny Depp játssza John Dillingert, a világ egyik leghíresebb bankrablóját. Az 1930-as évek amerikai gengszterének igaz történetén alapuló filmje, amelyben Depp tökéletesen alakította a karizmatikus szélhámost. A filmben a bűnöző másik oldalát is láthatjuk, köszönhetően Billy Frechette-tel való kapcsolatának.

3. Karib-tenger kalózai

Jack Sparrow kapitány kétségtelenül Depp egyik legismertebb szerepe. Johnny tökéletesen eljátssza a kalóz szerepét – szellemes, szarkasztikus és teljesen elkötelezett karaktere iránt.

Vitathatatlanul a sorozat első filmje a legjobb, de a későbbieket sem szabad kihagyni.

4. Betépve

A „Betépve” egy életrajzi film George Youngról – az Egyesült Államok egyik legnagyobb kokainkereskedőjéről. A Johnny Depp által alakított Young Kaliforniába indul, hogy felfedezze a napot, a szexet és a marihuána kereskedelem jövedelmező örömeit. 

Young nem tudott ellenállni a kísértésnek, hogy sok pénzt keressen, és a kolumbiai kokain legnagyobb importőre lett az Egyesült Államokba. Bár nem könnyű gonoszt játszani, Deppnek sikerül megkedveltetnie Youngot a közönség számára.

5. Sweeney Todd – A Fleet Street démoni borbélya

Ez a musical egy újabb példája Tim Burton és Johnny Depp együttműködésének. A démon borbélya nyerte el Deppnek az eddigi egyetlen Golden Globe-díját, és magát a filmet a kritikusok is elismerték. 

A film azonnali siker aratott, köszönhetően a kiváló zenei előadásoknak, a klasszikus erőszaknak, valamint Depp és Helena Bonham Carter képernyőn megjelenő kémiájának.

6. Ollókezű Edward

Ez az első film, amely Johnny Depp és Tim Burton együttműködésének eredménye. A film egy Frankenstein-szerű alkotást tartalmaz, amely befejezetlen marad. 

Ahogy a cím is sugallja, Edwardnak szó szerint ollója van keze helyett, amitől megfélemlítővé válik mások számára. Azonban találkozik egy nővel, aki megmutatja neki, milyen melegek és elfogadóak tudnak lenni az emberek. 

Ez Depp egyik legemlékezetesebb szerepe.

7. Rochester grófja – Pokoli kéj

John Wilmot (Johnny Depp), Rochester egoista második grófja, teljesen kicsapongó életet él a 2004-ben debütált kosztümös filmjében

Amikor nem ír rosszindulatú verseket, Wilmot azzal tölti az idejét, hogy hatalmas mennyiségű alkoholt szív magába, és rengeteg nőt visz az ágyába, köztük Elizabeth Barryt (Samantha Morton). 

Amikor II. Károly király (John Malkovich) felkéri, hogy írjon egy színdarabot, boldogan beleegyezik. Ám miután Wilmot esztelenül arra használta fel a nagy szünetet, hogy felnyársalja a koronát, szembe kell néznie egy dühös Charles-szal – és a száműzetés valódi lehetőségével.

8. Félelem és reszketés Las Vegasban

Ebben a filmben Depp Raoul Duke sportújságírót alakítja, aki különc ügyvédjével, Dr. Gonzóval utazik az „amerikai álomba” Las Vegasba.

Az autójuk tele van kábítószerrel és alkohollal, amit minden alkalommal felhasználnak. Ez a karizmatikus színész egyik legfurcsább szerepe, de hibátlanul teljesíti.

9. Gilbert Grape

Ez a Depp főszereplésével készült film kiemelkedik a többi közül. Depp játssza a névadó karaktert, akinek azzal a lehetetlen feladattal kell szembenéznie, hogy elmebeteg bátyjáról és elhízott anyjáról gondoskodjon. Megvalósítatlan célokkal küzd az életéért.

A család egy közép-nyugati kisvárosban él, ami megfojtja Gilbertet, de mindennek ellenére jó fiú és testvér. A film sok szívet melengető pillanatot nyújt a nézőknek a családtagok között, és bemutatja az egymás iránt érzett szeretet valódi értékét.