Sült krumpli abszolúte zsírmentesen! Egy recept, melyet akár minden nap elkészíthetünk gyermekeinknek!

Manapság a krumpli rendkívül népszerű, nemcsak a gyorséttermekben, hanem otthon is. A gyerekek nagyon szeretik a ropogóssága miatt, de az anyák gyakran megtagadják ezt a kisgyermekeiktől, mert nagy mennyiségű olajban vagy zsírban kell elkészíteni, ami nagyon-nagyon egészségtelen.

De a találékony háziasszonyok mindig találnak kiutat. Ma olvasóink elé tárunk egy olyan receptet, amiből kiderül, hogyan kell finom sültburgonyát készíteni egy csepp olaj, illetve zsír nélkül. Kezdjünk is neki! Elsőnek vágjuk fel a hámozott burgonyát 1 cm vastag hasábokra.

A szükséges összetevők:

  • burgonya – 5-7 darab;
  • tojás – 2 db;
  • só ízlés szerint.
  • egyéb fűszer, ízlésünknek megfelelően.

Elkészítése:

Először is hámozzuk meg a burgonyát, majd aprítsuk fel 1 cm vastagságú hasábokra. A tojás fehérjét válasszuk el a sárgájától és a fehérjét egy habverővel verjük fel. Miután felvertük, sózzuk és adjuk hozzá a fűszereket. Érdemes kipróbálni borssal, paprikával. Alaposan keverjük össze.

Keverjük össze a burgonyát a felvert fűszeres tojásfehérjével, azaz a fehérjehabos edénybe öntsük bele a felszeletelt burgonyát.

Egy tepsibe terítsünk sütőpapírt, majd helyezzük rá a burgonyát az ábrán látható módon.

Tegyük 200 fokos előmelegített sütőbe. 5-7 perc elteltével el kell távolítani a sütőpapírt a burgonya alól, és hagyjuk tovább sülni, amíg aranybarna nem lesz. Ekkor kész is a sült krumpli.

Jó étvágyat kívánunk!