Kezdőlap Cikkek Egy utasszállító és egy vadászrepülő pilótája beszélget, ez egy nagyon tanulságos történet!

Egy utasszállító és egy vadászrepülő pilótája beszélget, ez egy nagyon tanulságos történet!

Egy Airbus 380 az Atlanti-óceán fölött repül, 800 km/h sebeséggel, 10.000 méter magasságban, amikor hirtelen utoléri egy Eurofighter (vadászbombázó), amelynek végsebessége 2 495 km/h.

A vadászrepülő pilótája lassít, majd köszön a kollégájának az Airbus pilótájának. Az Airbussal történő repülés unalmas ugye? – Kérdezi ő. Na nézz csak ide! Ezzel hátára fordítja a vadászgépet, gyorsan felemelkedik, szédítő magasságba, majd ismét a tengerszint fölé ereszkedik.

Az Airbus mellé repül és megkérdezi a kollégájától, hogy milyen volt a mutatvány? Az Airbus pilótája ezt válaszolja: Lenyűgöző volt, de most te figyelj ide.

A vadászrepülő pilótája figyel, de nem történik semmi.

Az Airbus folytatja a repülést egyenes vonalban, ugyanazzal a sebességgel, majd öt perc elteltével megkérdezi az Airbus pilótája a kollégájától: Na most mit szólsz? A vadászrepülő pilótája így szól: Nem történt semmi, mit csináltál?

A másik pilóta nevetve ezt mondja: felálltam, kinyújtottam a lábaimat, elmentem a repülőgép végébe a vécére, utána elvettem egy csésze kávét és egy csokis sütit, majd megbeszéltem az utaskísérő kisasszonnyal, hogy az elkövetkezendő 3 napot egy 5 csillagos szállodában töltjük.

Tanulság

Amikor fiatal vagy, akkor a gyorsaság és a pörgés jelent mindent, de ahogy öregszel rájössz, hogy a kényelem és a békesség megfizethetetlen.

Amerikában ezt még S.O.S-nek is nevezik, – SLOWER OLDER, SMARTER (lassabban, idősebben, okosabban)