Minden évben több mint 13 ezer kilométert repül, hogy láthassa a megsebesült párját, ez a gólya!

Évek óta figyelhetik a Horvátországban élő lakosok, Klepetan és Malena a két gólya történetét, akik Brodski Varos-ban egy kéményen találták meg a számukra alkalmas helyet.

A két gólya együtt repült addig amíg az orvvadászok el nem találták Melana szárnyát, képtelenné téve őt a repülésre. A két madár szerelmi története az egész Horvátországot lázba hozta. A gólyák költöző madarak, de a baleset óta Malenának ez egy traumát jelent.

16 éve Klepetan minden ősszel egyedül hagyja őt, több mint 13000 kilométert repül, Afrikáig majd tavasszal visszatér Horvátországba Malenahoz.

Az együtt töltött évek alatt több mint 40 gólyafiókát neveltek fel. Stepan Vokich, találta meg évekkel ezelőtt a megsebesült gólyát, azóta vigyáz rá a téli időszakban, amikor a madár nem tud elrepülni. Stepan minden nap 10 kg halat hoz a gólyának és az ottmaradt fiókáknak télvíz idején. Tavaly március végén Klepetan nem érkezett meg a párjához, az egész ország aggódni kezdett, majd mindenki megnyugodott amikor 2 héttel később megérkezett a gólya a párjához. Olvashattuk a thedodo.com oldalon.

Egyszer – egyszer Klepetan késik 3-4 napot ami a korának köszönhető. Az út hosszú, több mint 13000 kilométer, tavaly Klepetan 2-3 hetet késett, de Malena és Stepan Vokich boldogok voltak amikor a gólya megérkezett. Az igazi szerelem örökké tart, még a gólyáknál is.