Egy utasszállító és egy vadászrepülő pilótája beszélget, ez egy nagyon tanulságos történet!

Egy Airbus 380 az Atlanti-óceán fölött repül, 800 km/h sebeséggel, 10.000 méter magasságban, amikor hirtelen utoléri egy Eurofighter (vadászbombázó), amelynek végsebessége 2 495 km/h.

A vadászrepülő pilótája lassít, majd köszön a kollégájának az Airbus pilótájának. Az Airbussal történő repülés unalmas ugye? – Kérdezi ő. Na nézz csak ide! Ezzel hátára fordítja a vadászgépet, gyorsan felemelkedik, szédítő magasságba, majd ismét a tengerszint fölé ereszkedik.

Az Airbus mellé repül és megkérdezi a kollégájától, hogy milyen volt a mutatvány? Az Airbus pilótája ezt válaszolja: Lenyűgöző volt, de most te figyelj ide.

A vadászrepülő pilótája figyel, de nem történik semmi.

Az Airbus folytatja a repülést egyenes vonalban, ugyanazzal a sebességgel, majd öt perc elteltével megkérdezi az Airbus pilótája a kollégájától: Na most mit szólsz? A vadászrepülő pilótája így szól: Nem történt semmi, mit csináltál?

A másik pilóta nevetve ezt mondja: felálltam, kinyújtottam a lábaimat, elmentem a repülőgép végébe a vécére, utána elvettem egy csésze kávét és egy csokis sütit, majd megbeszéltem az utaskísérő kisasszonnyal, hogy az elkövetkezendő 3 napot egy 5 csillagos szállodában töltjük.

Tanulság

Amikor fiatal vagy, akkor a gyorsaság és a pörgés jelent mindent, de ahogy öregszel rájössz, hogy a kényelem és a békesség megfizethetetlen.

Amerikában ezt még S.O.S-nek is nevezik, – SLOWER OLDER, SMARTER (lassabban, idősebben, okosabban)