Kezdőlap Cikkek Még csak hét éves, de már ezernél is több kutyának segített egy...

Még csak hét éves, de már ezernél is több kutyának segített egy texasi kisfiú







Romannak saját állatvédő szervezete van, pedig épphogy iskolás korú!

A Texasban élő Roman McCoon-nak ítélték 2018-ban az „Év Gyermeke” díjat. A mindössze 7 éves kisfiú elkötelezett állatmentő, és az a célja, hogy a lehető legtöbb kóbor kutyának családot találjon. Eddig már valamivel több, mint 1300 kutyát mentett meg, és juttatott szerető gazdihoz.

„Azoknak a kutyusoknak, akikkel összetalálkozok, mindennél nagyobb szükségük van a segítségre.” – nyilatkozta a kisfiú a CNN-nek.

Az ifjú állatmentő 4 éves kora óta imádja és segíti a kutyákat. Szülei mindenben támogatják, így Romannak önálló kutyamentő programja van. A Project Freedom Ride nevű állatvédő szervezet elsősorban olyan ebeken próbál segíteni Texasban, akikre nélkülük altatás várna. A díjátadón Roman ismertette a szervezetük programját, és elmondta, hogy már évek óta a küzd a segítségre szoruló kutyák megmentéséért.

„Emlékszem, a negyedik születésnapomra a szüleim pénzt akartak adni, de mondtam, hogy inkább adományozzuk azt oda a menhelyeknek.” – mesélte a fiú.

A példamutató kisfiú reméli, hogy korosztályából egyre több követője akad majd, aki szívügyének tekinti az árva kutyák megmentését.

„Szeretném, ha minél többen követnék a példámat, hiszen egyedül képtelen vagyok megmenteni az összes gazdira váró kutyust.” Roman azt is elmondta, fontosnak tartja, hogy kis védenceivel időt töltsön.

„Az anyukám mindig felveszi videóra, amikor játszom velük, és a videókat feltölti a Facebookra. Azért is jó ez, mert így láthatják a jövendőbeli gazdik, hogy miként viselkednek a kutyák. Soha nem fogom elfelejteni az első megmentett kutyát. Sullivan-nek hívták, de én csak Sully-nak becéztem. Őt is az utolsó pillantban sikerült megmentenünk, de mára egy jó családnál él.” – mondta Roman.

Az „Év Gyermeke” díjazottjára mindannyian büszkék lehetünk. Reméljük, hogy egyre többen követik majd a példáját!