Kezdőlap Lélek A férfi úgy kellene szeresse a feleségét, ahogyan szeretné, hogy a lányát...

A férfi úgy kellene szeresse a feleségét, ahogyan szeretné, hogy a lányát szeressék

Az apának nagy szerepe van a fia nevelésében, de ugyanolyan fontos teendőt tölt be egy lánygyermek nevelésében is. A lányok az apjukkal való kapcsolat által fedezik fel a férfiak világát, ahogyan az apa viselkedik az anyjukkal és más nőkkel, az fogja befolyásolni a lányokat abból a nézőpontból, ahogyan kellene viselkedjenek velük a férfiak.

Ha egy lánygyermeknek nincs tapasztalata, mert az apja nem figyel rá eléggé akkor nem fogja azt érezni, hogy van egy olyan férfi a világon aki pont hozzá illik. Az apa jelenléte nagyon fontos már a csecsemő születésekor is, azaz egy apa szerepe az lenne, hogy megfürdesse az újszülöttet, megnyugtassa amikor sír, pelenkát cseréljen, a későbbiekben pedig játsszon vele.

A legfontosabb időszak az amikor a gyerek iskolás lesz, ebben a korban egy lánygyermek biztos kell legyen abban, ha az iskolában bármilyen problémája lesz akkor mindig számíthat az apjára. A szülők kapcsolata, az apa viselkedése befolyásolja a lánygyermeket abban, hogy milyen párt fog választani magának.

Ha a szülőknek harmonikus kapcsolatuk volt, pozitívak voltak és mindig megoldották kompromisszumokkal a problémáikat akkor ezt a példát fogja követni a lánygyermek is. Ha pedig a szülők mindig idegesek voltak és veszekedéssel oldottál meg a problémákat akkor  a gyerek nem fogja tisztelni magát, nem fog tudni kommunikálni az iskolástársaival és képtelen lesz megoldani a kapcsolatában adódó problémákat.

Ha az apa figyelmes az anyával szemben, mindig támaszt nyújt neki, megérti őt, kedvesen beszél vele, virággal és ajándékokkal lepi meg akkor ilyen példa lesz a gyerek előtt a családi életről és ő is ilyen életet fog akarni.

Az anya, lánya közötti kapcsolat nagyon erős, ezért egy lánygyermek több szempontból is követni fogja az anyját, még a partnere kiválasztásában is. Ha azonban rossz példát lát, akkor számtalan rossz tapasztalatban lehet része, amíg megérti, hogy a szülei nem példák voltak a számára, hanem ellenpéldák.