Kezdőlap Lélek Azt kell mondanom az ötvennél idősebb férfiakról, hogy két kategóriába sorolhatók

Azt kell mondanom az ötvennél idősebb férfiakról, hogy két kategóriába sorolhatók

Az ötven feletti férfiakról

Az ötven éven felüli férfiakról azt kell mondanom, hogy két kategóriába sorolhatók: „elegáns korú férfiak” és „nagyapák”. Ha az előbbieknek megvan a maguk varázsa, kifinomultsága és nemessége, akkor az utóbbiakkal csak a baj van. Mert ebben az esetben arról van szó, hogy a korral nem jár együtt a bölcsesség, hanem valamiféle rosszindulatú, kétségbeesett arcátlanság mutatkozik, amelytől mások viszont szenvednek.

Egy felnőtt férfi általában éber, kimért és előzékeny. Van bennük valami a fáradt oroszlánból: a kicsinyesség, a nyüzsögni vágyás, az idegesség hiánya. Fontos számukra, hogy megőrizzék a tekintélyüket, és ne veszítsék el hírnevüket. Visszafogottak az alkohollal kapcsolatban, figyelnek az egészségükre és egy kicsit a nőkre, megértik azok vágyait és gondolatait. A nagyapák viszont éppen ellenkezőleg, magasról tesznek minden formaiságra, konvencióra. Mérték nélkül iszik, durvák a hölgyekkel, rossz életmódjuk miatt károsítják az egészségüket, és ennek megfelelően néznek ki.

Ha valaki nyomakodik, törtet előre a tömegközlekedésen, és mintha szándékosan ütné-vágná a körülötte lévőket, könyökével közvetlenül a másik mellkasába fúrva, minden bizonnyal ez pont egy nagypapa típus lesz. Ha valaki a sorban a lábadra lép, és nem kér bocsánatot, akkor biztos lehetsz benne, hogy ez a nagyapa. Ha egy olyan személy, aki életkor szerint apád lehetne, szemrehányást tesz az öregségével és rossz magatartásoddal kapcsolatban, a miatt, 100%, hogy ez egy nagyapa lesz.

Amíg a felnőtt férfiak szépen törődnek a kedvesükkel, nyaralást szerveznek az utószezonra, addig a nagypapák olyan arroganciával viseltetnek minden iránt, ami egy 16 éves labdarúgónak is becsületére válna. A nagypapák, akiknek összetétele egyébként valahogy így néz ki: 80% has, 1% a kopasz fejük, míg a fennmaradó 19%-ot alkotja a beképzeltségük, sosem haboznak a legkisebb dolgok miatt is „háborút indítani”, bárkihez faragatlanul hozzányúlni, egy kellemetlen és vulgáris viccet mesélni, vagy közelebbi megismerkedést javasolni.

A visszautasított nagypapa aztán nyíltan durva és nem aggódik a tekintélye elvesztése miatt. Szereti azt a szórakozási lehetőséget, ahol sikeresen ötvözheti mind a három élvezetét: az otromba beszólásokat különféle hölgyeknek, a mértéktelen alkoholfogyasztást és az egészségének még fennmaradó részét pusztítani. Röviden: mindent megtesz, hogy a renoméját a lehető legrosszabbá tegye.

Kedves uraim, nos, kérem, öregedjetek meg szépen. Annak érdekében, hogy a hölgyek fejét elcsavarjátok, és ne a hangulatot csavarjátok le. Olyan nehéz lenne ez?