Kezdőlap Cikkek Így táplálkozz vércsoportodnak megfelelően!

Így táplálkozz vércsoportodnak megfelelően!

Napjainkban sokan küzdenek azzal, hogy nagyobb súlyt adjanak le és ezért sokféle diétát kipróbálnak. Ezek mindenkire másként hatnak, nem könnyű megtalálni azt a módszert, amivel egészségesen és gyorsan fogyhatunk.

A vércsoport fontos tényező a személyiségünk és az egészségünk szempontjából is. Így tartja Dr. Peter J. D’Adamo, a vércsoport diéta megalkotója. Szerinte, amikor diétáról beszélünk, nem feltétlenül van szó fogyókúrás étrendről. A diéta sokkal inkább egy olyan étkezési terv, amit a mindennapokban követhetünk és aminek a fogyás inkább csak a pozitív mellékhatása.

A különböző vércsoportok szerint javaslatai a következők:

A-vércsoport

Az ebbe a vércsoportba tartozó emberek általában harmonikus életet élnek és támogató közösség veszi őket körül. D’Adamo szerint számukra a legideálisabb a vegetáriánus étrend követése és drasztikus fogyást fognak tapasztalni, ha áttérnek erre a táplálkozásra. Azt javasolja, az A-vércsoportúak fogyasszanak friss, organikus élelmiszereket, mert az érzékeny immunrendszerünk számára ez kulcsfontosságú. Ha így tesznek, feltölthetik az immunrendszert fontos tápanyagokkal és elkerülhetik életveszélyes betegségek kialakulását.

B-vércsoport

D’Adamo megállapítása szerint a B-vércsoportúak genetikusan magukban hordozzák a nagyfokú rugalmasságot és alkalmazkodási képességet a változó körülményekhez. Gyakran jellemző rájuk a kiegyensúlyozatlanság a stressz miatt, így a szervezetük több kortizolt termel. Ez a csoport könnyebben elhízik, mivel olyan ételeket fogyaszt, melyek nem tesznek jót az anyagcserének, mint a kukorica, a szezámmag, a lencse, a csirkehús, mogyoró, búza, paradicsom, hajdina.

Javaslata szerint sokkal jobb, ha áttérnek a kecskehús, a bárányhús, a nyúl- és a vadhús fogyasztására, valamint, ha növelik a zsírszegény tejtermékek és a zöld leveles zöldségek fogyasztását.

AB-vércsoport

Az ebbe a vércsoportba tartozóknak D’Adamo szerint kevés a gyomorsavuk, de imádják a húst. A gyomruk azonban így képtelen megfelelően megemészteni a húst és azt zsírként fogja tárolni. Ha keveset és gyakran esznek, megoldhatják ezeket az emésztési problémákat. Azt tanácsolja, az AB-vércsoportúak kerüljék a koffeint és az alkoholt, fókuszáljanak a tengergyümölcseire, a tejtermékekre, egyenek tofut és zöld leveles zöldségeket. Szintén kerüljék a füstölt és pácolt húsokat, mivel ezek az ételek gyomorrákot okozhatnak azoknál, akik nem rendelkeznek elegendő gyomorsavval.

0-vércsoport

Az AB-vércsoportba tartozókkal ellentétben a 0-vércsoportra az extrém magas gyomorsav szint a jellemző, ezért könnyen meg tudják emészteni a fehérjében és zsírban gazdag ételeket. Szabadon ehetnek húst, de tartózkodniuk kell az egyszerű szénhidrátoktól, elsősorban a gabonaféléktől, mivel azok zsírrá és trigliceridekké alakulnak. A 0-vércsoportúak kerüljék a búzát, a koffeint, a tejtermékeket, az alkoholt. Viszont fogyasszanak sok zöldséget, gyümölcsöt és sovány, organikus húsokat.

Nézd meg az alábbi videót, hogy még több információd legyen a vércsoportok szerinti táplálkozás szabályairól!