7 trükk, amiknek a segítségével a te fürdőszobádban is ideális rend és ragyogás lesz!

Mi lehet egyszerűbb a takarításnál?! Hiszen a takarítás végtére is, nem űrkutatás, igaz? A mai, igencsak felgyorsult világunkban azonban minden háziasszonynak nemcsak az adott szoba tisztasága, rendezettsége a legfontosabb, hanem az idő, mert ebből van a legkevesebb, így mindenki törekszik minél gyorsabban túl lenni a takarításon.

Annak érdekében, hogy megkönnyítsük, illetve felgyorsítsuk a takarítás folyamatát, van néhány egyszerű, de igencsak leleményes trükk, melyek gyakorlatilag nem is köthetők semmilyen módon kémiai szerekhez. Hiszen egy fél citrommal, egy csipet szódabikarbónával és ilyen apróságokkal anélkül leszel képes tisztára varázsolni a fürdőszoba bármely pontját, hogy mindenféle vegyszert használnál.

A Ketkes.com szerkesztősége jóvoltából most megtudhatod azt a hét trükköt, amivel a fürdőszobai nagytakarítás egyszerűbbé és hatékonyabbá válik!

A fürdőszoba takarítása egyszerűen

1. Hófehér fürdőszoba

Ahhoz, hogy megszabadulj a fürdőszobában uralkodó sárgás lerakódásoktól, elszíneződésektől, hogy újra minden fehéren és tisztán ragyogjon, hogy megszabadulj a baktériumoktól, az alábbi nagyszerű szerre lesz szükséged!

Oldj fel négy liter vízben fél pohárnyi ecetet, egy pohár alkoholt és egynegyed pohárnyi sót. Ezt a folyadékot vidd fel az adott felületre, hagyjad rajta 15 percig, majd mossad le hideg vízzel. Meglátod, mennyire könnyen eltávolítható a sárgás elszíneződés!

2. Tiszta zuhanyzó

Ha olyan településen élsz, ahol nagyon kemény a víz, valószínűleg észlelted, hogy a zuhanyrózsa lyukai egy idő után eltömődnek a bennük kicsapódó vízkőtől. Nem kell feltétlenül a boltba rohanni új zuhanyrózsáért, némi ecettel segíthetünk a problémán. Amennyiben a zuhanyrózsa fix, vagy ha túl sok a vízkő rajta, végy egy polietilén tasakot, abba töltsél bele ecetet és ezt a tasakot erősítsd a zuhanyrózsára úgy, hogy az ecet a vízköves részeket átjárhassa. Két óráig hagyjad rajta, majd vegyed le és mossad át a zuhanyzó fejét meleg vízzel.

3. Kristálytiszta tükör

Egy tükröt megtisztítani egyáltalán nem bonyolult, még akkor sem, ha teljesen kizárjuk a vegyszerek használatát. Mindössze egy hidrogén-peroxid és szódabikarbóna keverékét tartalmazó spray-vel spricceljük le a tükröt és utána egy szivaccsal töröljük át. Használhatunk erre a célra borotvahabot is, ekkor a tükrünk nem csak tiszta lesz, hanem kevésbé fog párásodni!

4. Tiszta WC

Készíts oldatot 10 ml langyos vízből, 3 gramm szódabikarbónából és 2 gramm citromléből (folyamatosan adjuk hozzá!). Ezzel a folyadékkal tisztítsad meg a WC-csészét. Miután felvitted az adott felületre, várjál két órát, majd a WC kefével újra tisztítsad meg a WC csészét. Ez a módszer egyébként nagyszerűen eltávolítja a lerakódott vízkő-gyűrűket is, mely sokszor megjelenik a víz szintjén.

5. WC kefe

van egy nagyon hatékony módszer arra, hogy a WC kefe olyan fehér legyen és úgy ragyogjon, mintha új lenne. Tedd bele a WC kefét egy olyan edénybe, amit utána nem sajnálsz kidobni. Öntsél rá nagy koncentrációjú mosószert, egy fél pohár szódát, két evőkanál sót, egynegyed pohár ecetet és önts hozzá forró vizet. Egy óra múlva a WC kefe úgy fog ragyogni, mintha új lenne!

6. Ragyogó csaptelepek

A csaptelepeken lévő rozsdától sokkal könnyebb megszabadulni, mint gondolnánk. Öntsünk konyhasót a rozsdára, majd egy darabka citromot tegyünk rá. A citromlé feloldja, a só pedig magába szívja a rozsdát. Rajtahagyhatjuk a rozsdás felületen akár egy egész éjszakán keresztül, és reggel csak le kell mosni a felületet. Az biztos, hogy az eredménnyel elégedett leszel!

7. Tiszta mennyezet

Ahhoz, hogy megszabaduljunk a mennyezetre lerakódott portól és foltoktól, szükségünk lesz egy vödörre, amibe víz és ecet 1:1 arányú oldatát öntjük. Egy hétköznapi partvissal elvégezhetjük a munkát, lemoshatjuk a mennyezetet.

Jó tanács a munka megkezdése előtt: vegyél fel védőszemüveget, mert az ecetes víz a szemedbe csöppenhet.

Most már te is tudod, hogyan lehet a fürdőszobát gyorsan és hatékonyan fehérré, tisztává varázsolni. Mindenképpen mentsed el ezeket a hasznos tanácsokat.

Barátaidnak, ismerőseidnek is előnyére válik, ha tudomást szereznek ezekről a nagyszerű trükkökről, ezért ne feledd el megosztani ezt a cikket velük! Írd meg nekünk a komment mezőben, hogy neked milyen trükkjeid vannak a fürdőszoba gyors és eredményes megtisztítására!