Kezdőlap Cikkek Néhány érdekesség Omar Sharifről

Néhány érdekesség Omar Sharifről

Omar Sharif az egyiptomi színész, a Doktor Zsivágó-ban játszott főszerep után vált híressé. Ez a film egy komoly élettörténetről szól, sokak kedvence. A karriere kezdetén amikor még gyerek volt 1962-ben Arany glóbuszt nyert, ő alakította David Leant, a Lawrence Arábiában című filmben.

Ő játszotta az orvos szerepét is a Doktor Zsivágó-ban, így azon kevés színészek közé tartozott akik Hollywoodban szerepelhettek. Az élete tele volt érdekes pillanatokkal, nem csak színészként, hanem a magánéletében is.

Ma elhoztunk nektek öt olyan dolgot amelyet valószínű, hogy nem sokan tudnak Omar Sharifről.

1. Bridzs győztes volt

Miután megtanult Bridzs-et játszani, a szabadidejében is ez lett a kedvenc időtöltése. Kiválóan értett hozzá, egy időben az 50 legjobb játékos közé tartozott a világon. 1970-ben beszélt erről elmondta, hogy győztes lett. Később azonban lemondott erről a szenvedélyéről mert úgy érezte, hogy függővé vált.

2. Nagy rajongó volt

Nagy rajongója volt a Hull City futball klubnak. Sharif megosztotta a lakását Tom Courtenay színésszel 1960-ban, akkor volt a Tigrisek nagy rajongója. Sharif egész életében ennek a klubnak a rajongója maradt, ezért kapott is honoráriumként egy címet a város egyetemétől 2010-ben.

3. Több ezer házassági ajánlatot kapott hetente

Egyszer nagyon látványosan dicsérte magát Sharif amikor is 3000 házassági ajánlatot kapott egy héten, ez akkor volt amikor bemutatták a Doktor Zsivágó című filmet. A színész egyszer nősült, Faten Hamana színésznőt vette feleségül, akibe akkor szeretett bele amikor együtt játszottak egy filmben, még a karrierje elején. 19 év házasság után elváltak, volt ekkorra már egy közös fiúk.