El akartam válni a feleségemtől, már csomagoltam, amikor azt mondta, vigyem a gyerekeket is

Néhány napja muszáj volt a városba mennem, villamossal utaztam nem volt nálam se könyv, se fülhallgató, a telefonom is majdnem le volt merülve. Így kénytelen voltam az ablakon keresztül szemlélni a tájat.

A hátamnál két férfi ült és valamiről beszélgettek, jobban odafigyeltem, az egyik férfi a következő történetet mesélte, a másiknak:

Házasságban éltem a feleségemmel 12 évig, sok nehézséget és sok boldog percet éltünk meg együtt, de inkább több nehézség volt az életünkben. Három gyerekünk van, én dolgoztam, a feleségem pedig otthon volt a gyerekekkel, mert 3 gyerek felügyeletét nem igazán vállalja el senki.

Ennyi együtt töltött év után a kapcsolatunk sajnos megváltozott, már nem éreztem úgy a feleségem iránt, mint régen. Találkoztam egy másik nővel és szerelmes lettem, egy csodálatos kapcsolat kezdődött el kettőnk között. Nagyon boldog voltam. Egy idő után a barátnőm azt mondta, ha nem válok el a feleségemtől, akkor elhagy.

Elmeséltem mindent a feleségemnek aki nagy meglepetésemre nyugodtan végighallgatott, nem csinált jelenetet és nem is kiabált. Kezdtem összeszedni a dolgaimat azért, hogy a barátnőmhöz költözzek, egyszer csak azt látom, hogy a feleségem is pakol néhány dolgot. Gondoltam magamban lehet, hogy így dolgozza fel, minél hamarabb szeretne tőlem megszabadulni.

Azt vettem észre, hogy nem az én ruháimat pakolja, hanem a gyerekekét, ezért megkérdeztem tőle, hogy mit csinál? Erre ő a következőket válaszolta:

– Gondoltad, hogy elmész és csak hétvégén fognak eszedbe jutni a gyerekeid? Neked teljes életed lesz, ezért a gyerekeknek is jobb lesz, ha veled maradnak, amíg én is megoldom a magánéletem. Mégis csak a kettőnk gyerekei ezért a felelősséget is ketten vállaljuk értük. Eddig én neveltem őket, te dolgoztál. Most ideje, hogy én is felépítsem a karrierem, gondolom a barátnőd szívesen vigyáz majd rájuk.

Nem is gondoltam, hogy egy ilyen nővel éltem eddig! Nálam hagyni a gyerekeket ameddig elrendezi a magánéletét, borzasztó. Ezt, hogyan magyarázhatnám el a barátnőmnek? A feleségem már nem akar velem élni, a barátnőm pedig hallani se akar arról, hogy a gyerekekkel együtt éljen.