Kezdőlap Cikkek Tényleg olykor kifejezetten nehézkes panelben fürdőszobát újítani?

Tényleg olykor kifejezetten nehézkes panelben fürdőszobát újítani?

vízvezeték szerelő

Vannak olyan élethelyzetek, sőt életterek, amiknek a ráncba szedése bizony nem egyszerű feladat. Főleg, ha azok a fránya körülmények közbeszólnak. Ugyanis a paneles környezet nem pusztán azért kihívásokkal teli, mert mondjuk szakmailag a kérések teljesítése igencsak komoly elhivatottságot feltételez. Ez jobb esetben minden szakember munkamoráljához hozzá tartozik. De amikor nem elég arra odafigyelni, ami elvileg a lényeg, hanem még a szomszédok, meg a többi emeletek ismeretlen lakói is bekerülnek a képbe, az a fordulat bizony nem mindennapi szituációkat szülhet.

Mi van a panelekkel?

Semmi, de az biztos, hogy az esetükben a körültekintő intézkedés elengedhetetlen. Különben jóformán biztos, hogy akad minimum egy szomszéd, aki nehezen bírja a zajt délelőtt tizenegykor, vagy aki nehezményezi, hogy neki a világon senki sem szólt, hogy négy emelettel odébb valami történik. Tény, hogy a vékony falak miatt mindent hallani ezekben a lakásokban, még olyan neszeket is, amik nem hogy nem a szomszédban, de még csak nem is az emeleten keletkeznek. Szóval ebből a szempontból faramuci a helyzet és amúgy esélytelen eltitkolni, ha valami történik. De az is igaz, hogy olykor a lakók empatikus készsége sincsen a csúcson, a tolerancia szint pedig ezzel párhuzamosan finoman szólva sem tör a magasba. Magyarul minden tervezés és főleg kivitelezés megelőző lépése az értesítés. Mehet a faliújságra a hirdetmény, de a liftbe is célszerű beragasztani egy papírt. A legjobb pedig, ha a lakóközösség rendelkezik saját internetes csoporttal, ahol az információk átadása szabadon és gyorsan megtörténhet. Viszont csoport ide vagy oda, ildomos a házmestert vagy közös képviselőt, ha pedig két külön személyről beszélünk, akkor mindkettőt értesíteni. Igen, külön, mert sokszor ez is olyan elvárás, amit ha nem sikerül kielégíteni annak nem várt konfliktus lehet a vége. Márpedig a vízvezeték szerelő Budapest megannyi kerületét végigjárta és konklúzióként leszűrhető, hogy senkinek sincsen szüksége felesleges vitatkozásra. Aki felújít annak úgyis megvan a maga baja, terhe, az sok, sőt sokk, ha a többiekkel, akik sokszor totálisan ismeretlenek is foglalkozni kell. Ráadásul nem egyszer a lábatlankodó elégedetlenkedők a szakmai munkát is képesek hátráltatni. Jobb tehát a béke, vagy legalábbis a békére törekvés!

Mi a helyzet az egyéb technikai kihívásokkal?

Akadnak. Például a lift szeret nem működni, pláne akkor, ha amúgy cipekedés a terv. A vízvezeték szerelő nem egyszer több tízkilós elemeket kell, hogy a célba juttasson. Talán nem kell részleteznünk, hogy ez lift hiányában mit jelent. Fel a sokadik emeletre gyalog? Azért ez jóval több annál, mint ami alapjáraton elvárható. Sőt, nem egyszer a szűk lépcsőházak megakadályozzák a kivitelezést. Nyilván minden esetben találni végül megoldást, valahogy csak feljut mindaz, aminek fel kell, de ettől függetlenül tagadhatatlan, hogy akadnak érdekes, megoldásra váró helyzetek. A szakértők hiányát pedig még meg sem említettük, pedig az is gond, hogy mind kevesebb a lelkiismeretes, becsületes és hivatástudattal megáldott vizes ember.