Új fogszabályzó? A legjobb ételek, hogy elkerüld a fogfájást

fogszabályozás
fogszabályozás

Amikor először felhelyezik új fogszabályzónkat furcsa érzés lehet és nehézségeink támadhatnak az amúgy hétköznapi cselekedetekkel. Ilyen lehet az ételek elfogyasztása is. A kemény ételektől vérzés és fájdalom jelentkezhet, de nem kell éhezned! Rengeteg puha és lágy étel közül választhatsz. Íme néhány ötlet!

Nem számít, hogy fogszabályozás Budapesten vagy vidéken történt mindenki ugyanazt éli át: a kezdetek során kisebb kellemetlenségek jelentkeznek. Az egyik leginkább megjelenő probléma a rágás és az ételek megválogatása. Néhány puhább étel beiktatásával étrendünkbe viszont fel sem fog tűnni a változás! Íme néhány tipp, hogy éhezésmentesek legyenek a fogszabályzóval töltött időszakok.

Tejtermékek

Ha nincsen allergiánk a tejtermékek egy kiváló alternatívája lehet például a reggeli pirítósnak vagy müzlinek. Készítsünk egy finom turmixot vagy egy hűsítő joghurt is kellemesen eshet egy meleg reggelen.

Gyümölcsök

Bár valószínűleg nem egy almát szeretnél a fogszabályzóval töltött első napokon elrágcsálni rengeteg más alternatíva is van. Készíts egy finom gyümölcssalátát puha gyümölcsökkel, amiket könnyű fogyasztani. Egy isteni görögdinnye biztos jól fog esni!

Zöldségek

Búcsút mondani a zöldségeknek a fogszabályzó miatt? Na nem! Picit kreatívabban kell hozzáállni, de semmi akadálya, hogy zöldségekben gazdag ételeket együnk. A krémlevesek például nagy barátaink lesznek ebben az időben. Egy saláta se lehet akadály finom puha paradicsommal és avokádóval.

Mit tehetek még, hogy ne fájjon a fogam a fogszabályzótól?

Ételek szempontjából a legfontosabb, hogy szánjunk időt arra, hogy megfelelően pürés állagot kapjunk az ételekből. Ezzel rengeteg kellemetlenséget elkerülhetünk. Bátran használhatunk vény nélküli fájdalomcsillapítókat, az elején pedig figyeljünk rá, hogy ne akkor vegyük be a következőt, amikor már elkezdődött a fájdalom.

Az Invisalign technológiája jó választás lehet


Az Invisalign segítségével az egyik legmodernebb fogszabályozási módszer, amely elérhető már Magyarországon is. Segítségével például az étkezések során ki tudjuk venni fogszabályzónkat, így sokkal kevesebb kellemetlenséggel jár az étkezés és az eredményt sem befolyásolja. A fogak tisztítását pedig hagyományos módon meg tudjuk tenni.

Ne felejtsük, hogy a fogszabályozás nem tart örökké, mosolyunk pedig hamarosan csodálatos lesz! Legyünk türelmesek, megéri!