Kóstoltad már a cukkini lepényt? Hetente háromszor sütöm, akkora kedvenc

A cukkini lepény számtalan módon elkészíthető, úgy mint a tócsni. Mikor valami egyszerű finomságot szeretnél ebédre, vagy vacsorára, amivel nincs sok munka, ez egy remek választás. A cukkini csodás zöldség amiből rengeteg féle ételt lehet készíteni.

A videóban megtekintheted, hogyan készül a cukkini lepény, a feliratokat is kapcsold be

Általában aki szereti a burgonyából készült tócsnit, annak a cukkinis variáció is elnyeri a tetszését. Ma egy nagyon finom és gyors receptet mutatunk, tényleg néhány perc alatt elkészíthető. Tetszés szerint lehet fűszerezni, de a cukkini önmagában is finom, ezért nincs szükség túl sok ízesítőre.

Feltétnek is remek akár főzelékek mellé, mondhatni fasírt, vagy tócsni helyett is lehet tálalni. Önmagában is hamar fogy, mert nagyon ízletes. Ha szeretnél, készíthetsz mellé egy kis szószt is, hogy még ízletesebb legyen, de nálunk általában már sütés közben elfogy a jórésze.

A cukkini levét nem nyomkodjuk ki, miután megsózzuk, ezért nem fog kiszáradni sütés közben. Sőt akár még következő nap is fogyaszthatjuk, mert az állaga egyáltalán nem változik. A nyári hőségben az ilyen finom és egyszerű ételek a legjobbak, amelyekkel nem kell órákig a konyhában lenni. Nálunk nagy kedvenc, így sokszor készül ebédre.

Ez a recept nagyon jól variálható, ha szeretnénk dúsítani, akkor néhány szem burgonyát is reszelhetünk mellé, de annak már ki kell nyomkodni a levét. Ha bőségesen terem cukkini a kertben, vagy éppen nem túl drága a zöldségesnél, érdemes többet sütni belőle, mert következő nap is annyira finom, mint amikor kivesszük a serpenyőből. Általában azok is örömmel megeszik, akik egyébként nem nagyon szeretik a zöldséges ételeket.

Szeretjük, mert nagyon friss nyárias és rengeteg módon lehet kínálni. A hőségben valahogy inkább az ilyen egyszerű ételeket szeretjük, a zsíros húsos ételek most annyira nem kelendőek nálunk, ezért is örülünk az ilyen új recepteknek. Ha már nem tudod mivel lepd meg a családot, ami mindenkinek ízleni fog, érdemes ezzel a cukkini recepttel kísérletezned, mert általában mindenkinek elnyeri a tetszését már első kóstolásra. A masszához akár friss fűszernövényeket is apríthatsz, nem fogja elrontani.

Hozzávalók:

  • 1 cukkini,
  • só,
  • bors,
  • 1 tojás,
  • 1 újhagyma,
  • 5 evőkanál liszt.