Kezdőlap Csináld magad Így gyökereztethetsz tulipánokat egy vázában, egész évben!

Így gyökereztethetsz tulipánokat egy vázában, egész évben!

Adj egy nőnek minden nap virágot és vidáman fog mosolyogni, adj neki tulipánt és a nő hölggyé válik. Rajongok a tulipánokat, a ház körül minden évben nagyon sok van belőlük. Most mutatok egy trükköt, hogyan lehet rávenni a tulipánokat, hogy vízben gyökerezzenek. Ezzel a módszerrel az év bármely időszakában gyökereztethetsz tulipánokat a lakásban.

Nagy tulipánhagymák

Vegyél nagy tulipánhagymákat, minél nagyobb annál gyorsabban fog gyökerezni. A tulipánhagymáknak bizonyos ideig hidegre van szükségük, ez általában 15 hét, a fajtájától függően. Arra az időre érdemes a garázsba, vagy más hűvös helyre tenni, különben nem fognak virágzani. Csak ezt követően gyökereztesd.

Tedd vázába a gyöngyöket és a hagymát

Miután a tulipánhagyma elég ideig hidegben volt, bekerülhet a vázába. Egy magas vázába tégy üveggyöngyöket, legalább két maréknyit. A hagymákat a hegyes oldalukkal felfele kell beletenni. A hagymák köré is szórj kavicsot vagy üveggyöngyöket.

Víz és napfény

A vázába önts annyi vizet, amennyi a hagymák alsó részéig ér, többre nincs szükség. Tedd az ablakba a vázát, hogy sok fény érje és nézd, ahogyan nőnek a tulipánok. Folyamatosan pótold a vizet.