Strandolj otthon: Készíts medencét könnyen és olcsón

Biztos sikerre számíthatunk családunk körében, ha megépítjük ezt a medencét a nyári kánikula elviselésének megkönnyítésére. Olcsó, kreatív, és ötletes, a megépítésébe pedig a rokonokat bevonva kellemesen és hasznosan tölthetjük az időt.

A medence építéséhez szükségünk lesz jól szigetelő, vastag műanyag fóliára, 12 darab raklapra (hosszúság: 130 cm, szélesség: 110 cm), fémkapcsokra, OSB lapokra (barkácsboltokban beszerezhetőek.)

A legideálisabb alap a medence számára egy betonozott terület, de ha ilyen nincs, mindenképpen győződjünk meg arról, hogy az alap egyenletes és sima legyen. A raklapokból készülő medencénk mérete lehetőleg 5.7m hosszú és 4.4m széles legyen. A raklapokat fémkapcsokkal rögzítsük egymáshoz, úgy, hogy stabilan álljanak. Belső részeket fedjük be OSB lapokkal. Ezután tegyük bele a műanyag fóliát, és rögzítsük erősen! A raklapokat dekorálhatjuk is, ha kívülről lefestjük őket. Töltsük meg a medencét vízzel. Ehhez szükségünk lesz egy fertőtlenítővel és szűrővel felszerelt csőre. Ezután pedig kezdődhet a strandolás!

A medence megépítéséhez a videó is segítséget nyújt.