13 érdekes lehetőség frissen tartó fóliával, amikről talán sosem hallottál!

A frissen tartó fóliát nem csak azért szeretjük, mert lehetőséget ad, hogy a hűtőszekrényben az élelmiszerek frissen maradjanak! Egy tekercses szokásos fólia segítséget nyújthat egyéb, mindennapi helyzetekben is: meglepő lesz, amikor megtudod, hogy ennek segítségével akár mintákat is készíthetsz a falra, vagy, hogy az ecetmuslincákat végre-valahára száműzheted a lakásból!

Az frissen tartó fólia a boltok háztartási osztályának egyik legnépszerűbb terméke. Nem csak azért, mert lehetőséget ad, hogy a hűtőszekrényben az élelmiszerek frissen maradjanak! Egy tekercs szokásos fólia segítséget nyújthat egyéb, mindennapi helyzetekben is: meglepő lesz, amikor megtudod, hogy ennek segítségével akár mintákat is készíthetsz a falra, vagy, hogy az ecetmuslincákat végre-valahára száműzheted a lakásból!

Hogyan és mire tudjuk még felhasználni a frissen tartó fóliát?

1. A fólia megvédi a kezünket, ha gereblyével vagy lapáttal kell hosszú időn át dolgozni. Csak tekerjük be a szerszám nyelét fóliával, és az nem töri fel többet a kezünket!

2. Az el nem fogyasztott fagylaltot mindig tekerjük be a fóliába, mielőtt a fagyasztóba tennénk. A fagylalt megőrzi az állagát és nem lesz kristályos!

3. Ha az ecsetet, amit éppen nem használunk, egy darabka fóliába csomagoljuk, elkerülhetjük, hogy az kiszáradjon, és másnap folytathatjuk a vele való munkát. Ezenkívül egy réteg fóliával a festéktartó edényt is légmentesen lezárhatjuk.

4. Ha a banán szárát becsomagoljuk fóliába, akkor a gyümölcs hosszú ideig friss marad! Mostantól én a banánokat kizárólag így tárolom.

5. Ha valamit tökéletesen légmentesen szeretnénk lezárni, mondjuk egy kulacsot, használjuk a frissen tartó fóliát! Mindig ezt teszem a kozmetikumokkal, mielőtt a bőröndbe tenném azokat. Így semmi sem fog kifolyni!

6. Tartsuk egy tekercs frissen tartó fóliát a bejárati ajtó közelében: ha sürgősen cipőben kellene bemenni a házba, a piszkos cipőt tekerjük be a fóliába!

7. Nincs többé huzat! Egy kevés fólia segítségével könnyedén légmentesen bezárhatjuk az ablakokat.

8. Frissen tartó fólia segítségével hatékony csapdát készíthetünk azoknak a muslincáknak, amik éppen a mi konyhánkban repdesnek! Vágjunk apróra némi gyümölcsöt, tegyük egy kisebb tányérba, majd ezt fedjük le frissen tartó fóliával, amire készítsünk egy apró bemetszést, vágást. A muslincák hamarosan megtalálják a számukra finom illatokat a csészében, bele is másznak, de onnan kirepülni már nem tudnak. Ellenben mi már könnyedén kirepítetjük a kis banditákat a lakásunkból!

9. Eredeti módszer fali mintázat készítésére a lakásfelújítás közben! Fessük le a falat a kívánt festékkel, majd amíg még nem száradt meg, takarjuk le a falat egy réteg fóliával, amit kissé nyomjunk rá. Ezzel az egyszerű trükkel egyedi mintát hozhatunk létre, és ismétlésmentesen díszíthetjük a falat!

10. A hűtőszekrény polcait mindig betekerem frissen tartó fóliával! A hűtő tökéletes tisztasága garantált: még akkor is, ha a lekvárt kiöntjük a polcra, vagy ha a kefir kifolyik, könnyebb a fóliát kicserélni, mint a teljes hűtőszekrényt kimosni.

11. A fogyáshoz is nélkülözhetetlen a frissen tartó fólia! Nagyon hasznos azoknak a hölgyeknek, akik narancsbőrrel küszködnek: mindössze be kell tekerni a narancsbőrös lábat a vérkeringés szempontjából problémás területeken, és megindul a természetes fogyás. A hagyományos frissen tartó fólia használatával javíthatjuk bármely (akár tápláló, akár tisztító hatású) arcmaszk hatásfokát is! A fólia által biztosított szigetelőhatás miatt a maszkban levő anyagok hatékonyabban képesek behatolni a bőrbe.

12. Ha egy poharat, amiben folyadék van, fóliával befedünk, és egy szívószálat szúrunk bele, akkor megbízható, nem kilöttyenő utazópoharat kapunk!

13. Hogy egy csokor víz nélkül hosszabb ideig maradhasson friss, használjuk a következő trükköt. Tekerjünk körbe a virágok szárainak végét egy nedves ruhával, majd szorosan fóliázzuk körbe.