Kezdőlap Hírek Belföld Elhunyt Benke László, az ország „Laci bácsija”, világbajnok magyar mesterszakács!

Elhunyt Benke László, az ország „Laci bácsija”, világbajnok magyar mesterszakács!

70 éves korában elhunyt az ország Laci bácsija, világbajnok mesterszakács és mestercukrász.

A nevét mindenki ismeri, kicsik és nagyok egyaránt szerették a műsorát. Laci bácsi mindig mosolyogva, jókedvűen főzött, élmény volt nézni, ahogyan az egyszerű alapanyagokból is valódi csodát alkot! Aki szeret főzni, biztosan több műsorát is látta, hiszen sokat tanulhattunk tőle. A finom ételeket, ízléses tálalással koronázta meg és az elmaradhatatlan kedvességgel, ami lényéből áradt.

A mindig mosolygós Laci bácsi, Lajosmizsén született, 1948. augusztus 21-én. 1966-ban a Szabadság Szállóban hidegkonyhafőnök volt, később más nívós helyeken is dolgozott konyhafőnökként, valamint séfként. 1974-től a Gundel Károly Vendéglátóipari SzK és SzKI tanára volt 18 éven át. 1996-ban megkapta a Magyar Gasztronómiai Szövetség életműdíját. 2000-ben szakácskönyvet is kiadott. – írja a Wikipedia

A műsorait sokan szerették, hiszen mindig mosolygós, kedves volt, élmény volt nézni, ahogyan főzött. Az elkészült ételekről és a konyhai praktikákról mindig valami hasznos tudnivalót mondott a nézőknek, így minden műsorából tanulhattunk is.

Isten nyugtassa Laci bácsit!