Kezdőlap Hírek Belföld Tudtad, hogy ma Magyarországon minden századik gyermek autizmussal él?

Tudtad, hogy ma Magyarországon minden századik gyermek autizmussal él?

Magyarország lakosságának több mint egy százaléka érintett az autizmusban

Ma van az Autizmus Világnapja. Kékbe „öltözik” a világ, hogy többek között elismerjük azokat a fantasztikus és különleges Lelkeket és családjukat, akik érintettek.

Április 2. az autizmus világnapja

2007 december 18-án, az ENSZ 62/139-es határozata jelölte ki április 2-át az Autizmus Világnapjának azzal a céllal, hogy felhívja a világ figyelmét az autizmusra, az autizmus spektrum zavarra amely tízmilliókat érint a földön. Az Autizmus Világnapja ENSZ határozat kéri a tagállamokat, hogy tegyenek lépéseket annak érdekében, hogy az autizmust minél szélesebb körben megismerjék a társadalmaikban. Az Autisták Országos Szövetsége, hasonlóan a többi nemzetközi, országos, és regionális szerveződéshez – ismét csatlakozik a Ragyogj Kéken Kampányhoz! Április 2-án a kampány keretében, a már hagyományos módon a Parlament kupoláját világítjuk kékre, mellette számos épület kerül kivilágításra Magyarországon!

Ma Magyarországon minimum 100.000 autista személy él.

Kérlek gondolj rájuk ma (is) szeretettel és áldással, hisz Velük együtt értékes a mi kis világunk. Kérlek szépen kommentben küldj olyan fotót, amin kék van rajtad, vagy bármi körületted. Vagy írd meg mi az. Ezzel is tudják, hogy nincsenek egyedül (Mosolyka)