Kezdőlap Alakformálás Karcsúsító kardió edzés! 11 hatékony gyakorlat, néhány hét alatt akár egy ruhaméretet...

Karcsúsító kardió edzés! 11 hatékony gyakorlat, néhány hét alatt akár egy ruhaméretet is fogyhatsz!

Ha szeretnénk lefogyni nem muszáj edzőterembe járnod, vagy tornagépeket vásárolnod, csak az elhatározás a fontos, mivel bármikor végezhetsz fogyasztó kardió edzéseket otthon.

A kardió edzés több tornagyakorlatból tevődik össze, a tornával  arra késztetjük a szívünket és az érrendszerünket, hogy működésük nagyobb egyensúlyba legyen egymással. A kardió edzés alatt több tornagyakorlatot végzünk hosszabb ideig, amelyek azt eredményezik, hogy a szívünk erősebben ver és a vér nagyobb sebességgel áramlik az ereinkben. Az optimális ideje egy kardió edzésnek 20-30 perc, amelyet heti 3-4 alkalommal kell végezzünk, ahhoz hogy jó eredményeket érjünk el.

Kutatások bizonyították, hogy a kardió edzés nagyon hatásos a csípőn kialakult zsírpárnák eltüntetésére. A Duke University azt igazolta, hogy azok a személyek akik 8 hónapon keresztül rendszeresen kardió edzést végeztek kb. 7 cm- t fogytak derékból, többet mint azok a személyek akik súlyokkal edzettek.

11 egyszerű kardió gyakorlat – hozd magad formába!

Az edzést 8 perc bemelegítéssel kezdjük, az edzés ideje kb. 25 perc. A gyakorlatokat többször ismételd meg, attól függően, mennyire bírod az edzést. Néhány hét kitartó edzés után már látható lesz a fogyás!

Bemelegítés: helyben járás (2 perc), ugrálás ugrókötéllel (2 perc), és 2 perc nyújtás.

1. Jumping Jack

Állj egyenesen, összetett lábakkal és kinyújtott karokkal a tested mellett. Ugorj terpeszállásba és karjaidat egyenesen kinyújtva emeld a fejed fölé. Ismételd.

2. Guggolás

Állj kisebb terpeszállásba, a hátad legyen egyenes, majd guggolj le úgy, hogy a karjaidat tartsd magad előtt és ismét egyenesedj fel, a kezdő pozícióba.

3. Kitörés oldalra

Állj kisebb terpeszállásba, nézz előre és a kezeidet tartsd a mellkasod előtt, lépj egy nagyot oldalra és hajlítsd be a térded, majd állj vissza a kezdő pozícióba. Ismételd meg a mozdulatot a másik lábaddal is.

4. Ugrálás ugrókötéllel

Ugord át a kötelet mind a két lábaddal egyszerre, ne ugorj magasra, hogy ne akadjon bele a lábad az ugrókötélbe. Végezd ezt a gyakorlatot többször megállás nélkül.

5. Helyben járás

Úgy járj egy helyben, hogy hajlítsd és emeld fel a térded, mi sem egyszerűbb.

6. Burpee gyakorlat

Állj egyenes háttal és nézz előre, majd guggolj le úgy, hogy a tenyereddel érintsd meg a talajt, nyújtsd hátra a lábaidat kiegyenesítve,  úgy mint amikor fekvő támaszt végzel, ugorj vissza guggolásba, a térdeit legyenek a mellkasod előtt, majd ugorj egyenes állásba, felfelé nyújtott kezekkel.

7. Kitörés menés közben

Állj kisebb terpeszállásba nézz előre, kezeid legyenek a tested mellett, lépj egy lépést előre hajlított térddel majd állj az eredeti pozícióba és ismételd meg a feladatot a másik lábaddal is. Ezt a gyakorlatot menés közben végezd.

8. Guggolás ugrással párosítva

Állj kisebb terpeszállásba, hajlítsd be mind a két térded és egyenesedj ki egy ugrást végezve, majd ugorj vissza az eredeti pozícióba.

9. Lépegetés 

Állj a bal lábaddal a léptetőre majd lépj fel a jobb lábaddal is, lépj le a bal lábaddal, majd a jobb lábaddal is.

10. Fekvőtámasz

A kezdő pozíció, amikor a tested egyenes formában ki van nyújtva, a lábujjaiddal tartod magad és a tenyereden támaszkodsz nyújtott karral, a fejed egy irányban van a testeddel. Ereszd le a tested hajlított karokkal, addig ameddig a tested majdnem a földet éri, majd emelkedj vissza a kezdő pozícióba.

11. Felülés

Feküdj le nyújtott testtel és behajlított térddel, talpaidat helyezd erősen a talajra, ne a sarkaidon támaszkodj. A hátad alsó része legyen a talajon és hajlítsd be a tested úgy, hogy a kezeiddel megfogott a tarkód és végezz felüléseket. Nagyon fontos, hogy betartsd a helyes légzést, belégzés amikor emeled a tested, fújd ki a levegőt amikor visszatérsz az eredeti pozícióba. Kb. 45 fokos szögben emelkedj fel, ne 90 fokban. A hasizmodat használd a felüléshez, a karoddal ne segíts. A nyakadat és az álladat tartsd egyenesen.