Íme, most megtudhatod, mi az ára a szőrmekabátodnak!

Te tudod pontosan, hogyan készül a szőrmekabát?

A szőrmeipar reklámjaiban gyönyörű modellek mutatják be a felettébb elegáns és luxuskivitelű szőrmebundákat. Arról azonban sokkal kevesebben tudnak, hogy hogyan is készül valójában a szőrmekabát, szőrmebunda.

A speciális farmok abban érdekeltek, hogy a költségeiket a lehető legalacsonyabb szinten tartsák. Ez a költséghatékonyságra törekvés kihatással van az állatok leölésére is: nagyon kegyetlen módon ölik le az állatokat, mert egyetlen cél lebeg a szemük előtt, tudniillik, a szőr ne károsodjon. Az teljesen érdektelen számukra, hogy ezzel az adott állatnak mekkora fájdalmat, szenvedést okoznak. Ezeket az állatokat különböző módon ölik meg: elektrosokkal, megfojtják őket, méreggel, vagy gázzal altatják el.

A legtöbb szőrméből készült termék, amiket Oroszországban a hagyományos, illetve elit divatáruházak polcain találunk, nagyrészt Kínából valók. Ezekbe beletartozik azon macskák és kutyák bőre is, amit a még élő állatokról húztak le.

Minden egyes évben az ázsiai államokban csak a szőréért több, mint két millió kutyát és macskát ölnek meg. Ezen szőrből készült termékek legnagyobb piaca Oroszország és az Amerikai Egyesült Államok.

Ezek a kínai farmok az állatok számára maga a pokol. Található itt róka, nyérc, mosómedve szűk ketrecben, amiknek a talpa helyett fémrács van, ami felsérti az állatok talpát.

A levegő, amit ezek az állatok belélegeznek, szennyezett a sok, a ketrec alatt felgyülemlett végterméktől. Ez a földi pokol egy fájdalommal teli halálban ér véget ezeknek a szerencsétleneknek.

Azelőtt, hogy megnyúznák őket, ezen állatokat csak elkábítják. Ezután levágják a lábaikat, és elkezdik lehúzni a szőrméjüket, viszont ebben az állapotukban ezek az állatok még éreznek, hiszen életben vannak, így csak 5-10 perces kínzás után múlnak ki, így ér véget szenvedésük.

Ezt a rókát éppen a végbélnyílásán keresztül, elektromos árammal készülnek megölni. A ketrecből egy hurok segítségével szedték ki. Egy másik ember ilyenkor a farkánál fogja, ami már magában is fájdalmat okoz a rókának, ami ilyenkor morog és vicsorog.

A folyamat során egy fém rudat dugnak az állat végbélnyílásába, egy másikat az orrába. Amikor rákapcsolják az áramot, az átjárja a róka testét, így elpusztul.

Azért részesítik ezt a módszer előnyben a prémfarmokon, mert így a szőrme puha és szép marad.

Minden évben körülbelül 4 millió, mindössze 1-2 napos karakül birkát ölnek meg, hogy a szőrméjükből kabátot, vagy más egyéb ruhát készítsenek.

Annak oka, hogy pont ezeket a fiatal állatokat ölik meg, az az, hogy születésük után a harmadik naptól kezdve változik meg a szőrük, mely a születéskor még feszes tincsekből áll.