Senki sem mondta eddig, hogy a hagyma ilyen csodákra is képes!

A hagyma természetes gyógyírt jelent számos problémára. A legjobb orvosság súlyos hányásra és általános antibiotikum, ami erősíti az immunrendszert. A hagyma a hagymafélék családjába tartozik, a sok kénnek köszönheti antibiotikus és fertőzésgátló hatásait.

A hagymában kiemelkedő mennyiségben van jelen az antioxidáns hatású kvercetin, ami segít szembeszállni a káros szabadgyökökkel.

A légúti betegségek nagyon jól reagálnak a hagyma levére, mivel remek köptető. A hagyma jót tesz a koleszterinszintnek, a szívnek, az ízületeknek, hatékony antioxidáns és előnyös cukorbetegek számára a benne lévő flavonoidok és antioxidánsok miatt. Hagyományos orvosságként évezredek óta alkalmazzák.

A hagyma érdekes felhasználási módjai

1. Mellkasi torlódás ellen: Törjünk össze egy hagymát kókuszolajban, majd a kapott pasztával kenjük be a mellkast és takarjuk be magunkat egy törölközővel vagy egy pólóval.

2. Kólika: A cherokee indiánok receptje kólikás babák számára így szól: Kevés szeletelt vöröshagymát forraljunk fel vízben. Hagyjuk a hagymát kihűlni a vízben, majd szűrjük le. Egy teáskanál hagymalevet itassunk meg a babával minden órában, amíg nem tapasztalunk javulást.

3. Fülfájás/Fülfertőzés: Vágjuk apróra a hagymát, tegyük bele egy zokniba, majd kössük el a szárát. Helyezzük a hagymával megtöltött zoknit a fülre és húzzunk a fejünkre sapkát, hogy a zokni ne tudjon elmozdulni. Akkor vegyük le, a ha a fájdalom megszűnt.

4. Vágások: A hagyma átlátszó, vékony héja azonnal elállítja a vérzést. Sérülésekre fertőzésgátló hatása miatt is alkalmazhatjuk.

5. Köhögés: Hámozzunk meg egy nagy fej hagymát és vágjuk félbe. A vágott felére mindkét darabnak szórjunk 1 evőkanál cukrot és fedjük le a hagymákat 1 órára. Ebből a cukrozott hagymából naponta kétszer együnk, hogy enyhüljön a köhögés.

6. Láz: Vágjuk a hagymát vékony szeletekre, a talpakat pedig kókuszolajjal dörzsöljük be. A talpboltozatra tegyünk néhány szelet hagymát, majd fóliával rögzítsük. Húzzunk a lábunkra zoknit éjszakára, a hagyma pedig ki fogja szívni a mérgeket és a betegséget a testünkből.

7. Levegőtisztítás: Tegyünk néhány szelet hagymát egy tányérra és rakjuk ki a lakásban különböző helyekre, hogy megtisztítsa a levegőt a baktériumoktól és vírusoktól.

8. Hányás: Reszeljünk le egy fej hagymát. Nyomkodjuk ki a levét egy textilen keresztül. Főzzünk egy csésze erős borsmenta teát és hagyjuk kihűlni. Igyunk 2 teáskanállal a hagymaléből és várjunk 5 percet és igyunk 2 teáskanállal a kihűlt borsmenta teából és várjunk 5 percet. Igyunk még egyszer a hagymaléből és a borsmenta teából, amíg alább nem hagynak a tünetek. A hányásnak azonnal abba kell maradnia, a hányingernek pedig 15 percen belül el kell múlnia.

Mire jó még a hagyma:

  • Dörzsöljük be vele a bőrhibákat és azok enyhülnek.
  • Az arcon keletkezett foltok is halványodnak, ha hagymával dörzsöljük be.
  • A szeplőre hajlamosak is alkalmazhatják, a hagymás arctisztítás segít megelőzni a szeplőket.
  • A hagyma levével dörzsöljük be a fejbőrt, felgyorsítja a hajnövekedést.
  • A hagymalé a molyokat is elűzi.
  • Főzzünk meg néhány hagymát kevés vízben, majd hagyjuk kihűlni, ezzel a lével permetezzük be a növényeket, ez elűzi a kártevőket.
  • A réz és az üvegtárgyak is megtisztíthatóak vele, hagymaszelettel dörzsöljük át ezeket a tárgyakat.

Az indiánok évszázadok óta a megfázás és az influenza kezeléséhez is hagymát használnak. A kutatók rájöttek, hogy a hagyma valóban segít csillapítani a köhögést, jótékony hatással van légúti fertőzések esetén. A bronchitis és a torokgyulladás esetén is érdemes alkalmazni, a tünetek sokkal hamarabb enyhülnek tőle.

Láthatjuk, hogy a hagyma egy évszázadok óta használt természetes csodaszer, amely számtalan betegség esetén a segítségünkre lehet. Fogyasszuk gyakran, hiszen hozzájárul az egészség megőrzéséhez és alkalmazzuk bátran egészségügyi panaszok esetén is.