A beszéd apostola: Montágh Imre, egy csodálatos ember és pedagógus volt! Ma is hallom a hangját!

Montágh Imre korának igazi tanítómestere, és sztárja volt. Milliók követték a televízió képernyői előtt, és mindenki igyekezett az ő útmutatásai alapján artikulálni, formálni a szavakat. A híres logopédus életének és halálának bizonyos elemei filmbe illőek.

Gazdag, nemesi családba született 1935-ben, zsidó származása okán azonban gyermekként kellett átélnie a haláltábor borzalmait. A második világégés után pedig a kilátástalanság, és a pénztelenség várt rá. Egészen fiatalon, 15 évesen kezdett el dolgozni, érettségijét is munka mellett szerezte, majd a gyógypedagógiai főiskolán diplomázott. Soha nem tagadta, hogy nagy álma az volt, hogy híres színész válik belőle, de végül egy másik területen alkotott maradandót. Ő lett ugyanis több legendás színész beszédtanára, logopédusa.

Munkájának hála sok elismert művész pályafutása kezdődött sikeresen. Az internetnek hála van lehetőségünk nosztalgiázni, illetve megmutatni Montághot a fiatalabb generáció képviselőinek.

Nagyon sokan vagyunk akinek még ma is a fülébe cseng Montágh Imre különös egyedi hangja

S hogy mi tette őt ennyire népszerűvé? A következő másfél percből kiderül

Montágh

84 éve született Montágh Imre, az ország kedvenc beszédpedagógusa, aki emberként és szakemberként is űrt hagyott maga után. S hogy mi tette őt ennyire népszerűvé? A következő másfél percből kiderül.

Közzétette: NAVA – 2019. július 29., hétfő

Montágh nagyon fiatalon, mindössze 51 évesen hunyt el. Halálát nem betegség, hanem egy rendkívül szerencsétlen baleset okozta. Autója kézifékjét elfelejtette behúzni, az elszabadult jármű pedig egy árokba lökte, végül rá is zuhant. Sérüléseibe két héttel később halt bele. A tragédia sokkolta a közvéleményt, hiszen egy szeretett, elismert, nagy tudású embert veszítettünk el személyében. Hatalmas veszteség sok sok embernek és a Magyar kultúrának.

Nagyon sajnáltuk, amikor itt hagyott bennünket. Ma is megdobban a szívem, amikor a nevét olvasom vagy hallom valahol. Pótolhatatlan, csodálatos ember volt! Köszönjük Montágh Imre! Isten legyen Veled!