Dubaj sötét oldala, nem is gondolnád mi van a csillogás mögött!

Amikor Dubaj szóba kerül mindenkinek a fényűző élet és a luxus jut eszébe erről az arab városról, ami valóban így is van, csak a fényűző élet hátterében a munkások élete a legnehezebb. Ők általában feketén dolgoznak és nem is akármilyen munkát végeznek, hanem bizony sokan a legnehezebb fizikai munkát kénytelenek végezni.

A most bemutatásra kerülő fotókat az Iráni származású Farhad Barehmann készítette, ezek a fotók a Dubajban élő munkásokról készültek, olyanokról akik rengeteget dolgoznak nagyon kevés fizetésért.

Egy munkás ebédje nem túl higiénikus helyen készül, olyan edényekbe amelyek veszélyesek az egészségre.

Sonapur az a hely ahol több mint 150 ezer munkás dolgozik, a legtöbben közülük Indiából, Pakisztánból és Kínából származnak, a munkakörülmények pedig abszolút nem nevezhetőek könnyűnek.

Sonapur-ban nagyon sok ember él, ez a város mégsem található meg a térképen, mert rontaná Dubaj hírnevét. Az itt dolgozó emberek munka programja napi 14 óra, még nyáron is az 50 fokos melegben.

Ilyen körülmények mellett is tisztálkodniuk kell, el sem hinnénk, hogyan és hol tisztálkodnak.

A kontraszt a város gazdagsága és a munkások körülményei között nagyon nagy.

Azt mondják, hogy minden ember egyforma mégis Dubajban nagyon nagy a különbség a munkások és a turisták között, meséli a fotókat készítő fényképész.

A munkások együtt laknak olyan szobákban amelyek nagyban különböznek a luxus hotelek szobáitól.

Djahangar egy 27 éves Bangladesi férfi, ő 4 éve dolgozik Dubajban és 800 dirham a fizetése, amelyből 500 dirhamot haza küld a családjának, a többi pénzt pedig ennivalóra és albérletre költi.

Ez a segélykiáltása egy kínai munkásnak aki 4 hónapja nem kapott fizetést és vissza kell térnie Kínába, de nincs rá pénze.

Egyes munkások zöldséget és gyümölcsöt termesztenek és eladják más dolgozóknak azért, hogy eltarthassák magukat ebből a pénzből.

Ahhoz, hogy a munkások meg tudjanak élni még tyúkokat is tartanak.

Hétvégén piacolnak.

A munkások egy borbély műhelyt is létrehoztak az egyik szemétbegyűjtő láda mellett.

Esténként pedig társasjátékot játszanak, hogy túléljék a mindennapokat.

A muzulmán munkások mecsetekben imádkoznak esténként.

A mecset az egyik legszebb épület Sonapurban.

Néhány munkásnak szerencséje volt és jobb körülmények között élnek.

Farhad Berahmann a következőket nyilatkozta: Nem próbáltam meg engedélyt kérni a bemutatott fotók készítésére mert úgysem kaptam volna meg soha, a legtöbb fotót éjszaka készítettem amikor nem látott a rendőrség. Ebbe a városba nem jöhetnek turisták, hogy ne lássák milyen körülmények között dolgoznak a munkások, hiszen az rontaná Dubaj fényűző életetről szóló képét. Hát röviden ennyi ez a szomorú igazság a Dubai munkások hétköznapjairól amely a háttérbe szorul de mégis kell tudjanak róla az emberek, hogy milyen élet zajlik a fényűzés hátterében amit soha nem hoznak nyilvánosságra.