Erős Antónia és más hírességek halálhírét keltették – Az RTL nem hagyja annyiban

Az Erős Antóniáról szóló kamuhír miatt perel az RTL Klub

Forrás: rtl.hu

Az internetes oldal, amelyik arról vált hírhedté, hogy kamuhírekkel bombázza az olvasókat, a héten Erős Antónia halálhírének keltésével próbált meg több kattintáshoz jutni. Azt írták, az RTL híradósa tragikus balesetben szörnyethalt. A csatorna úgy döntött, perre viszi a dolgot. – tájékoztatta a Borsot az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatósága.

Álhírekkel már nap mint nap találkozhatunk, bármennyire is elővigyázatosan szemezgetünk a cikkek között, nem tudjuk elkerülni, hogy olykor belefussunk egybe. Ezeknek a kamuhíreknek a többsége súlytalan, ám nem először fordul elő, hogy egy bizonyos oldal ismert emberek halálhírét kelti. A cikk alatt videót is találunk azzal a felirattal, hogy  kamera mindent rögzített és megnézhetjük, hogyan történt pontosan a szörnyű baleset. Több ismert ember után ezen a héten Erős Antónia került sora,

aki köszöni szépen, jól van,

szerencsére semmiféle balesetet nem szenvedett, ezenkívül azonban nem kívánta kommentálni a tréfának már nem nevezhető híresztelést.

Csatornája, az RTL Klub viszont nem hajlandó ennyivel lezárni az ügyet. Beperli a rendszeresen álhíreket közlő oldalt, ahogyan arról a csatorna Marketing és Kommunikációs Igazgatósága nyilatkozott is:

“A közösségi médiában megjelent poszt egyértelműen és határozottan álhír! Erős Antónia ép és egészséges, erről bárki meggyőződhet, aki ma este a Híradót nézi! Az álhírt terjesztő oldal üzemeltetője ellen az RTL Magyarország megteszi a szükséges jogi lépéseket.”

A Facebook közönsége sem hagyta szó nélkül a dolgot, óriási felháborodást keltett, hogy büntetlenül lehet kitalált hírekkel bombázni az internet közönségét. A vélemények megegyeztek abban, hogy az ilyen oldalak ellen az egyetlen jó módszer, ha nem osztják meg a cikkeiket.

Erős Antónia már a sokadik áldozata ennek az internetes oldalnak. Korábban Vágó Istvánról, Győzikéről és Bochkor Gáborról is azt állították, hogy meghaltak.

Forrás: borsonline.hu