Parapszichológus Szergej Lazarev: „Szeretnél egészséges lenni? Soha senkinek, semmiért se…”

Az elmúlt évek egyik legnépszerűbb könyvsorozata Szergej Nyikolajevics Lazarev „Karma diagnózisa”. Ebben a szériában és más könyveiben is a szerző megérteti az olvasóival azok lelki útját, továbbá válaszokat ad a legnehezebb kérdésekre egyaránt (könyvsorozata 2002-ben különdíjat nyert).

Miért van az, hogy az egyik ember egészséges, ereje teljében van és boldog, míg mások pedig betegek és depressziósak?

Az egyik a sors kegyeltje, míg a másik élete igazából szerencsétlenségek egész sorozata. Mi az egészség, a boldogság és a hosszú élet titka?

Az a tény, hogy a könyveit ennyien olvassák, számomra bátorító jelnek tűnik. Ez ugyanis azt jelenti, hogy sok ember már nem keresi a bajainak forrását másban, hanem elsősorban kezd magába nézni, saját magát megérteni.

Megpróbálva nyomon követni az emberek világnézete és a velük zajló események közötti ok-okozati összefüggéseket, Szergej Lazarev sok meglepő felfedezést tett. A parapszichológus által leírt érdekes esetek és az azoknak tulajdonított magyarázatok megérdemlik, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk nekik.

A karma diagnózisa

1. Csak úgy tudod megváltoztatni a helyzetet, amiben vagy, ha először magadat változtatod meg. Az első dolog, amit tenned kell, az az, hogy feladod azt a vágyadat, hogy a helyzetet kezeld. Meg kell érteni, hogy az adott helyzetben az apró dolgok ellenünk, viszont a nagyok nekünk dolgoznak.

2. Nem értettem korábban, hogy miért van egy olyan íratlan szabály a kultúrákban, amely megtiltja az olvasást evés közben. Kiderült, hogy egy könyvvel való étkezés, vagy a TV-képernyő előtt evés, ahol éppen a politikai illetve családi problémákat beszélik ki, sértheti az ember lelkét, mert az élelmiszerek szervezetbe vitelével párhuzamosan ezek az információk is szabadon áramlanak a testbe.

3. Bármilyen betegség, legyen akár szerves vagy funkcionális szintű, gátolja a fejlődő agressziót az ember lelkében.

4. Csak egy tanácsot adhatok neked, hogy hogyan lehetsz egészséges és élhetsz sokáig? Soha ne fordulj semmilyen igénnyel senkihez (ne legyenek teljesíthetetlen elvárásaid). Se a sorshoz, se Istenhez, se a múlthoz, se az emberekhez.

Külsőleg úgy viselkedhetsz, ahogy tetszik, de belül bármelyik követelésed megsemmisül, amit valakivel szemben támasztasz. Egy sejt a saját érdekében nem követelhet semmit a szervezettől. Nem, mert ezzel a szervezet ellen dolgozna. Egy ilyen sejt kivetődik és megbetegszik.

5. A mindennapi életben gyakran megengedjük magunknak azt, hogy rosszat mondjunk az emberekről, magunkról, saját sorsunkról. Kiderült azonban, hogy ez a szokás elpusztítja az embert… árt a fogaknak.

6. Tudatalattink mindig azt sérti meg elsőnek, aki viselkedésével minket is meg fog sérteni.

7. Fontos megjegyezni azt is, hogy Krisztus parancsolatai nem a szó szerint értendők, nem az érzelmekre vonatkoznak. „Fordítsd oda a másik orcádat is” nem azt jelenti, hogy megtagadjuk a fizikai védelmet. Ez azt jelenti, hogy a megtorló agressziónak nem szabad belülről jönnie.

8. Mindig, mindenhez úgy álljunk hozzá, hogy minden, ami körülöttünk van, egy szempillantás alatt eltűnhet, hogy a szeretett ember elárulhat, elhagyhat, megsérthet vagy meghalhat bármelyik pillanatban. Gondolj arra, hogy a következő pillanatban te magad is meghalhatsz. Apránként el fognak tűnni a követelések, ami marad, az a szerelem. A szerelem érzése nem függhet semmitől.

9. Bármely olyan kezelési mód, amely nem támaszkodik az ember spirituális fejlődésére, degradációhoz vezet.

10. A tudaton, a logikán, a kifogásokon és a követeléseken keresztül senkit se lehet helyesen felnevelni. Ezekkel csak azt érjük el, hogy a lelkünk védelem nélkül marad. Mindenről lemondhatunk, kivéve a szerelemről.

11. Amikor valaki agressziót követ el ellenem, bennem egy hasonló ellenakció alakul ki. Ha ezt az ellenreakciót sikerül elfojtani, a támadás automatikusan megáll. Az agresszió bármilyen formája lehetetlen ellenem, ha lelkemben nincs hasonló „reakció”.

Egyik könyvében Lazarev azt állítja, hogy mindazt, amit neki leírtak, négy egyszerű szabályra lehet rövidíteni.

  1. Mindig és mindenütt, szeresd Istent és ez a szeretet csak nőjön.
  2. Mindenütt látni és szeretni Istent, azt jelenti, hogy érezni a felsőbb hatalmat.
  3. Ne keress bűnbakot.
  4. Fogadd el a világot és az embereket, úgy, ahogy vannak. A világ a szeretetből lett, tele van szerelemmel, szeretetbe hajló és szeretve van.