Egy háztartásbeli kismama felrobbantotta a világhálót a „Mit csinálsz egész nap?” kérdésre adott válaszával.

A floridai tetováló mester Rishel Kaslberri elfáradt, hogy egész álló nap csak azt mondatot hallja „Mit csinálsz egész nap?”, ezért úgy döntött, hogy ír egy hozzászólását az összes kismama nevében. Ezzel felrobbantotta a világhálót. Erős kommentjét több mint 640 ezren like-olták és több mint 300 ezer hozzászólást kapott. Ezt mindenkink el kell olvasni, hogy valóban értékelni lehessen, hogy áldozatot hoznak az anyák a gyermekükért.

Mindez egy elképzelt történetre épül, ahol a férj (továbbiakban F) találkozik egy pszichológussal (továbbiakban P).

P: Mivel keresi a kenyerét, Mr. Rodgers?

F: Könyvelőként dolgozom egy bankban.

P: És a felesége?

F: Nem dolgozik: Háztartásbeli.

P: Ki készíti a reggelit a család részére?

F: A feleségem, mert Ő nem dolgozik.

P: Mikor szokott Ő felkelni?

F: Korán reggel kell, mert neki kell mindent összehangolni: felkelteni és felöltöztetni a gyerekeket, ellenőrizni, hogy megreggeliztek e, megmosták e fogaikat, mindent eltettek, ami szükséges. A legkisebbel együtt kel, kicseréli a pelenkát majd átöltözteti. Megszoptatja a csecsemőt, majd mindenkinek uzsonnát készít.

P: Ki viszi a gyerekeket iskolába?

F: A feleségem viszi őket, mivel nem dolgozik.

P: Mit csinál utána a felesége?

F: Általában már előre eldönti mit fog csinálni, mert nem szereti fölöslegesen ki-bepakolni a gyerekülést az autóból. Befizetheti a csekkeket, vagy bevásárol. Néha ezt azt elfelejt megvenni, ezért megint el kell mennie otthonról a gyerekkel együtt. Amikor hazaér, megeteti a picit, tisztába teszi és lefekteti, majd kitakarítja a konyhát,  mosással és a ház rendberakásával foglalatoskodik. Hiszen, Ő nem dolgozik.

P: Mit csinál Ön este, amikor hazatér a munkából?

F: Lepihenek, természetesen. Nagyon fáradt vagyok az egész napos banki munka után.

P: Mit csinál a felesége esténként?

F: Vacsorát főz, megetet minket, elmosogat, megint rendet rak a konyhában és ellenőrzi, hogy kivitték e a kutyát. Segít a gyereknek  a leckében, majd lefekteti őket, ad nekik meleg tejet, ellenőrzi, hogy felvették e a pizsamájukat és fogat mostak-e. Aztán éjszaka felkel megszoptatni a picit, és ha szükséges tisztába teszi. Hisz reggel neki nem kell munkába mennie.

A világon ez mindenhol hétköznapi női élet, ami korán reggel kezdődik és az éjszakába nyúlik… És ezt nevezik „Ő nem dolgozik-nak?!

A háztartásbelieknek nincs diplomájuk, de kulcsfontosságú szerepük van a családi életben.

Becsülje meg feleségét, édesanyját, nagymamáját, lánytestvérét és lányát… Mert az Ő áldozatuk megfizethetetlen.

Valaki megkérdezte Őt…

„Te dolgozol, vagy csak háziasszony vagy?”

Ő azt válaszolta:

„Feleségként napi 24 órán át dolgozom, azon kívül én anya, nő, lánygyermek, ébresztő óra, szakács, szolga, dadus, ezermester, őrzővédő, tanácsadó vagyok és nekem nincs szabadságom vagy táppénzem, én éjjel nappal dolgozom és ezért még fizetést sem kapok.”

És ennek ellenére mindenkitől azt hallom, hogy: „Mit is csinálsz te egész nap?”

Köszönet azoknak a hölgyeknek, akik feláldozták saját életüket a családjukért. A nő olyan, mint a só. A jelenlétét senki nem veszi észre, a hiányát, akárcsak az ételben, azonnal észrevesszük.