A cukkinit lereszeljük, összekeverjük a tojással, tepsibe öntjük, pillanatok múlva kész a vacsora

Van egy csodás rakott cukkini ötletünk, nagyon egyszerű, hamar el lehet készíteni és annyira finom, hogy hamar elnyeri mindenkinek a tetszését. Nincs vele sok munka, csak pár alapanyag kell hozzá, remek választás, ha valami laktató és egyszerű ételt akarsz készíteni.

A videóban megtekintheted, hogyan készül, a feliratokat is kapcsold be hozzá

A cukkini nagyon finom zöldség, amiből bámulatos ételeket készíthetünk. Ez a rakott cukkini nem a hagyományos recept alapján készül, mert egy finom masszát készítünk és azt tesszük a tepsibe. Sonka és sajt kerül rá, ettől lesz olyan finom. Mikor kipróbálnál valami különlegeset, vagy nem tudod éppen mit készíts a cukkiniből, amit örömmel elfogyasztana mindenki, próbáld ki ezt a receptet.

Úgy fűszerezheted ahogy csak akarod, ennek köszönhetően nem lehet megunni az ízét. Akár több fajta sajtot is használhatsz hozzá, csak az ízléseden múlik, hogyan készíted. Nekünk ez a sonkás sajtos variáció nagyon ízlett, de természetesen bármi mással helyettesítheted a sonkát, ami a hűtőben van.

Ha egy hamar elkészíthető ebéddel szeretnél kedveskedni a családnak, ezt érdemes megsütnöd. A nyári forróságban arra törekszünk, hogy pillanatok alatt elkészítsük a finomságokat, ne kelljen órákig a konyhában lenni. Az ilyen egyszerű ötletek ezért nagyon jól jönnek. Kínálhatjuk így önmagában, de akár a család kedvenc szószaival leöntve is tálalhatjuk. Mivel a cukkini egy szinte bárhol beszerezhető alapanyag, ez a recept tényleg nagyon egyszerűen elkészíthető. Azt azonban jobb ha tudod, hogy nagyon finom, ezért hamar el is fogy, így ne csodálkozz, ha a család hetente többször ezt kéri majd ebédre.

Sok féle rakott cukkini receptet próbáltunk már ki, de ez rögtön kedvenc lett, mert nincs vele sok munka és mégis annyira finom. Ha nem tudjuk mit készítsünk, mindig a családi kedvencek közül kerül valami az asztalra, így nálunk nem kérdés, hogy a nyár folyamán sokszor kerül a sütőbe ez a rakott cukkini. Ahogy a hozzávalókból láthatod, az alapanyagok bármelyik boltban beszerezhetőek, nem kell hozzá semmi különleges.

Hozzávalók:

  • 1 cukkini,
  • 3 tojás,
  • 5 – 6 evőkanál liszt,
  • só,
  • bors,
  • kedvenc fűszereid,
  • sajt,
  • sonka.