A falak nem akarnak unalmasak lenni – használj fali dekorléceket a szobák díszítéséhez!

ANRO díszléc

Alig várjuk, hogy saját házunk legyen és mindent úgy rendezzünk el benne, ahogyan azt vágyjuk. Ilyenkor megannyi ötlettel találkozunk és nehéz döntések sora áll előttünk, hiszen hosszú évekre határozzuk meg a lakás hangulatát. Az alapvetően síkra vakolt és fehérre festett felületre számtalan dekorációt alkalmazhatunk. A színes festékek mellett tapéták, faliképek, fa lambéria és lamella falburkolatok is választhatók. Ha azonban szeretjük a klasszikus díszítéseket és egy igazán kifinomult enteriőrt szeretnénk kialakítani, használjuk a fali dekorléceket!

Mi az a fali dekorléc?

A fali dekorlécek a tulajdonképpen a gipsz stukkók modern változatai. Számtalan megjelenésben érhetők el, amelyekkel feldobhatjuk az oldalfalat, a mennyezetet és akár a lábazatot is. Az ANRO díszléc egy márkanév az épületdíszítésben, homlokzati és belső téri idomok garmadáját kínálja a webáruházon keresztül.  

A kiváló minőségű polimerekből készülő profilok rendkívül dekoratívan kidolgozottak, ezáltal alkalmasak a legelegánsabb ingatlanok díszítéséhez is. Ráadásul ütésállók, nem kell félnünk, hogy takarítás során megsérülnek. Festhetők, hogy a kívánt színárnyalatban használhassuk fel. Emellett vízállók is, tehát fürdőszobában is bátran alkalmazhatóak, nemcsak nappalikban és hálószobákban. 

Üres falak látványos díszítéssel

Ha van otthon egy üres falad, csak üsd be a stukkó vagy díszléc szót a keresőbe és láss csodát, milyen sokféle lehetőség van, hogy látványosabb legyen a falad! A vékony fali dekorlécek segítségével készíthetsz keretet a falra. Ez nagyszerű hátteret nyújthat a tévének vagy a médiaszekrénynek. 

Sima felületű és ornamentikus mintával ellátott dekorlécek is közül is válogathatunk, attól függően, hogy a barokk kastélyok hangulatát vagy egy 20. századi skandináv lakás belső terét szeretnénk megidézni. A díszlécekkel viszonylag egyszerű munkával könnyen látványossá tehetjük a belső téri helyiségeket.

Stukkó rejtett világítással kiegészítve

A LED szalag számára tervezett díszléc hangulatos rejtett világítás kialakítására is alkalmas. Az indirekt fény pedig sejtelmes, barátságos atmoszférát teremt. Éttermekben, kávézókban, irodákban és hotelekben is találkozhatunk ezzel a dekoratív megoldással.

Hogy kerül fel a díszléc a falra?

A habkönnyű hungarocell díszlécek és poliuretán profilok ragasztással kerülnek fel a falra. Érdemes egy szobafestéssel összekötni a díszléc felrakását, hiszen a lécek úgyis festést igényelnek, a felrakás pedig kisebb-nagyobb kosszal jár. A díszléccel kapcsolatos munkát jellemzően szobafestő vállalkozó végzi, aki ragasztás után a kívánt színre festi a stukkót. Ezzel a mozzanattal készül el a díszlécezés, és egy lépéssel közelebb kerültünk, hogy az unalmas falakat kifinomultan elegánssá tegyük! 

Ha további ötletekre van szükséged a lakás díszítésekor, bátran böngészd át az ANRO lakberendezési blogját is!