Sokszínű és designos férfi kabátok a hideg ellen

férfi kabát

A legjobb őszi vagy átmeneti férfi kabátok elég könnyűek ahhoz, hogy különböző hőmérsékleti tartományokban alkalmasak legyenek, elég rugalmasak ahhoz, hogy ellenálljanak a szélnek és az esőnek, és elég semlegesek ahhoz, hogy bármihez passzoljanak, ami a ruházatunkat illeti. A hangsúly tehát a sokoldalúságon van.

Hogyan válasszunk férfikabátot?

A férfi kabát nem csupán egy ruhadarab. Kifejezi stílusunkat, védelmet nyújt a hidegben, és hangsúlyozza karakterünket. Amikor férfikabátot választunk, több szempontot is érdemes figyelembe venni. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány tippet, amelyek segíthetnek a tökéletes férfi kabát kiválasztásában.

1. Stílus és alkalom

Először is, döntsük el, milyen alkalmakra szeretnénk a kabátot viselni. A hivatalos eseményekhez illő kabát általában egyszerűbb és letisztultabb, míg a mindennapi vagy sportos tevékenységekhez lazább, kényelmesebb darabokat választhatunk.

2. Anyag és minőség

A férfi kabát anyaga meghatározza annak tartósságát és komfortját. A gyapjúkabátok például melegen tartanak, míg a vízálló anyagokból készült kabátok esős időben ideálisak.

3. Szín

A klasszikus színek, mint a fekete, a szürke vagy a sötétkék, sokoldalúan kombinálhatóak, így biztonságos választásnak számítanak. Ha valami feltűnőbbre vágynánk, válasszunk élénkebb színeket vagy mintákat.

4. Méret és illeszkedés

A férfi kabát akkor mutat jól, ha tökéletesen illeszkedik ránk. Figyeljünk a váll-, ujj- és hosszméretekre. Ne legyen se túl szűk, se túl bő.

Fókuszban a polár férfi kabát

Amikor az őszi hideg beköszönt, semmi sem kényelmesebb, mint a magas bolyhos polárkabát. A Geographical Norway, az egyik úttörő kültéri ruházati márka állt a gyapjú cipzáras kabátok mögött. A mandzsettán és a derékrészen elasztikus szalagok tartják a test melegét, míg a több cipzáras zseb biztonságosan és vízállóan őrzi értékeit.

A rétegezés és az időjárás-állóság fontossága

Rétegezés: Az őszi stílus a rétegezésről szól, ezért olyan kabátokat válasszon, amelyek különféle ruhák külső rétegeiként működnek. Tehát ragaszkodjon a könnyebb, vastag szigetelés nélküli anyagokhoz. A bő és dobozos szabású dzsekik mostanság amúgy is divatosak, de ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy kényelmesen viseljen pulcsikat, pulóvereket és vastag gyapjúingeket alatta, anélkül hogy túl szorosnak érezné magán a rétegeket. Ha egy kabát egy kicsit ki van vágva, fontolja meg, hogy egy mérettel nagyobbat vásárol annál, mint amekkorát általában visel.

Időjárás-állóság: Keressen vízálló anyagokat. A ragasztott varratok mindig előnyt jelentenek. Jó egy nagy gallér, amit felhajthat, hogy megvédje a széltől, de a kapucni még jobb. A legtöbb márka a leírásban felsorolja részletezi a kabát időjárás-állóságát.

Például a vászon és a kordbársony szélálló, míg a viaszos pamut és a nejlon vízállósággal rendelkezik.

Mikor érdemes kabátot vásárolni?

Év végi akciók: A téli szezon végén sok üzlet árazza le maradék készletét. Ha előre gondolkodunk, remek ajánlatokra tehetünk szert.

Nyári vásárlás: Bár kissé ellentmondásosnak tűnhet, a nyári hónapokban is érdemes kabátok után nézni, mivel sok üzlet árusítja ki ilyenkor készleteit.

Új kollekciók érkezésekor: Ha mindig a legújabb divattrendeket követjük, a szezon elején érdemes vásárolni, amikor a legfrissebb darabok kerülnek a polcokra.

Végül, de nem utolsósorban, a legfontosabb, hogy olyan férfi kabátot válasszunk, amelyben jól érezzük magunkat, és amelyik kifejezi egyéniségünket.

Vásárlás előtt…

Az őszi férfi kabátnak könnyűnek kell lennie. Érdemes olyan őszi kabátot választania, amelyik időjárásálló, ellenáll a szélnek, az esőnek és a hideg éjszakáknak. A melegebb napokon azonban legyen ugyanolyan kényelmes viselet pólóval, mint hűvös estén pulóverrel és sállal. Ezért részesítse előnyben a szigetelt ruhadarabot, amely kissé lazán illeszkedik a testéhez, különösen a vállaknál. Ne feledkezzen meg a méretekről sem. A hazai internetes áruházakban található összes férfi kabát kitűnő választás lehet, válogasson hát kedvére.