Az “édes hangok”, amik a lelket is megérintik – Az Il Divo megint csodát énekelt

Az Amazing Grace című dalt az egész világon ismerik és ugyanúgy rajonganak érte, mint akár 100 évvel ezelőtt. A dalnak nemcsak a dallama és a szövege megindító, de a története is különleges.

A keresztény egyházi ének az 1770-es években született, megalkotója a rabszolga kereskedőből pappá lett John Newton, aki nem is sejtette, hogy éneke az egyháztörténet legnépszerűbbje lesz évszázadok múltán is. Nemcsak az amerikai polgárháború során hangzott fel gyakran, de a cherokee indiánok egyenesen nemzeti himnuszként tartják számon.

Az Amazing Grace egyébként is gazdag jelentésének a szívbe markoló előadásmód tud még mélyebb tartalmat adni, ahogyan azt az Il Divo előadása során is érezhetjük. A négy fős, világhírű együttesnek a horvátországi pulai amfiteátrumban tartott koncertjéről készült felvételt végighallgatva nem lehet kétség afelől, hogy ez az isteni dal még ma is képes fantasztikus hatást gyakorolni az emberekre.

Van otthon banán és keksz? Kattints ide és nézd meg ezt a videót, hogyan készül az egyik legegyszerűbb sütés nélküli sütemény!