Ezért legyen nálad specifikus kamera a vadászlesen!

vadászles

Manapság egyre divatosabb, hogy valamilyen formában rögzítésre kerüljön a saját vadászélmény, vagy egyszerűen a természet csodálatos pillanatait kívánjuk lencsevégre kapni – ehhez pedig egy megfelelő rögzítőeszközre lesz szükségünk. Habár ma már egy egyszerűbb telefonnal is könnyedén készíthető díjnyertes fotó, az igazán jó minőségű felvételekhez érdemesebb professzionális felszerelésben gondolkodni. Ebben a cikkben bemutatjuk, mikre érdemes figyelned hozzá!

Rögzített vadászat

A rejtett vadkamerák segítségével a hosszú távú vadászati eredményeket lehet egyre sikeresebbé tenni. Egy megfelelően elhelyezett kamera segítségével megfigyelhető lehet az, hogy a zsákmányállat milyen rendszerességgel fordul elő az adott területen, valamint ott hogyan viselkedik – mindezt úgy, hogy az élővilágot nem zavarjuk meg. 

A vadkamerák ráadásul könnyen felszerelhetőek különböző faágakra és rejtett színük miatt nem kirívó a megjelenésük, valamint mivel akkumulátorral mennek, a töltésük is egyszerű. A modernebb megoldások akár vaku nélkül is képesek tökéletes élességű éjszakai felvételt készíteni.

Természetet lesve

A vadászaton túl előfordulhat az is, ha valaki erdős részen él, akkor szívesen meglesné az élővilágot környezetében – ám nem állhatunk naphosszat az ablakban a felbukkanó állatokat várva. A specifikus hőkamerák akár éjszakai fotózásra is kiváló segédeszközök. Saját tripodon háromlábú állványon elhelyezve megfigyelhető vele az éjjeli aktivitás a környéken, és ezzel felkészültebben készülhetnek lesifotók az alkonyat után előbújó állatokról.

Télvíz idején egy hőkamera különösen áldásos, mivel nemcsak éjszaka, hanem a nap közbeni, hideg időjárásban is könnyen leleplezi a rejtőzködő kisállatokat. A segítségükkel a kerti bútor kényelméből leshetjük meg a számunkra izgalmas élővilágot. 

Mindkét kamera típus strapabíró anyagból készül, ezért a szélsőséges körülmények között is jól bevethetőek. Vásárláskor érdemes arra figyelni, hogy készletben gondolkodva legyen elegendő cserélhető lencse, és az automatikus felvételek mellett fontos megtanulni használni a manuális fotózási technikákat is. A megfelelő felszerelés és a gyakorlott technika segítségével biztosak lehetünk abban, hogy a rögzített élmény tökéletes lesz.