Ha a férfiak is besegítenének a házimunkában, a nők nagyobb kedvvel takarítanának és kevesebb lenne a konfliktus!

Az utóbbi években egyre kevesebb idő jut a takarításra, a nők dolgoznak, így már sokkal kevesebb időt tudnak a háztartásra fordítani. Vajon mi erre a megoldás?

A tisztaság a házastárs iránti tiszteletet jelenti. Miért nem jut idő erre a fontos feladatra? Lehet, hogy azért mert elfelejtették azt, hogy mit jelképez a lakás? Vagy egyszerűen nem jut mindenre elég idő?

Hölgyeim, a lakás tisztasága, a nyugalmat jelenti a párok között, így nem lesz több veszekedés, legalább a háztartás miatt.

A szakértők szerint a lakás tisztasága és kényelme jókedvel tölti el a családtagokat és kiiktatja a stresszt az életükből. Nem csak a nők feladata lenne a takarítás, a férfiak is kellene segítsenek. Az utóbbi években a nők is inkább a karrierüket építik, ezért aki teheti bejárónőt alkalmaz, hogy segítsen a munka elvégzésében. Erre azonban csak keveseknek van lehetősége.

A szakértők szerint ha a férfiak besegítenének a házimunkában, a nők is nagyobb kedvvel takarítanának, mert éreznék, hogy ez a teher nem csak az ő kötelességük. Így sokkal kevesebb lenne a házastársak közötti konfliktus.