Hány darabból áll a jól látható boldogság?

puzzle

A kirakózás szenvedélye múlhatatlan. Ha egyszer magával ragadja az embert, akkor onnantól fogva nincs megállás. Hobbi, kaland, időtöltés és kikapcsolódás, egyben. Na, de melyik az a típus, ami igazán viszi a prímet? Ami borítékolja a nyugvópontra nem érkező lelkesedést?

Egy, kettő, három… Indulhat a számolás egészen ezerig!

A nem véletlenül keresett puzzle 1000 db az a variáció, ami megunhatatlan, ami részletgazdagságával lenyűgöző, és ami ugyanakkor teljesíthető kihívás. Mert azért azt könnyű belátni, hogy ami szinte teljesíthetetlennek tűnő feladat, aminek a megvalósítása elérhetetlennek hat, az kevésbé képes fenntartani a kitartást, az érdeklődést és az elszántságot. Kivéve persze azoknál, akik olyan elhivatottsággal és rajongással viszonyulnak a kirakózáshoz, ami minden akadályt pusztán a létezésével képes áthidalni. Szóval az ezer darab belátható ívet rajzol le, már ami a kirakás folyamatát illeti. Az izgalmak pedig adottak, hiszen az aprólékos kidolgozásnak köszönhetően a végül megszülető kép szemeket gyönyörködtető és ámulatba ejtő. Nem csoda, hogy sokan az alkotásukat bekereteztetik, és mint egy festményt úgy állítják ki az otthonukban. Jogosan.

Akár egyénileg, akár családdal, barátokkal együtt is nagyszerű szabadidős tevékenység, aminek egyetlen egy veszélye van csupán. Hogy magával ragadó, hogy letehetetlen, hogy abbahagyhatatlan!

Mi az, ami a hagyományokon túl felfedezésre vár?

A mostanság rajongott 3D puzzle a következő szint, ami gyakorlatilag szó szerint kézzel foghatóvá varázsolja a kirakózás egyrészt élményét, másrészt eredményét. Az építés, az alkotás folyamata egészen új dimenzióban élhető meg, és kétségtelen, hogy ez az az életérzés, ami utánozhatatlan. Úgyhogy ha már a megszokott forma után jöhet némi izgalom, újdonság, akkor a három dimenzióban felépülő világ kétségtelenül nagyszerű alternatívaként szolgál – kicsik és nagyok számára egyaránt. A lehetőségek száma, elnézve sokszínű kínálatunkat majdnem végtelen. A kérdés tehát már csak az, hogy mi az a struktúra, ami az építés nyomán létrejöhet?